Door: Willem Zwikker - Foto's: Ronald Oldenburger- 8 oktober 2012 16:28

Be Quick 2 - WKE 2

Het gaat altijd weer te ver om de schuld van een nederlaag in de schoenen van een scheidsrechter te schuiven, maar als een leidsman enkele minuten na een toegekend doelpunt zijn excuses aanbiedt, dan worden de druiven toch wel erg zuur gegeten. In dit geval wordt in onze verdediging na een hoog ingebrachte bal Ronny Zwikker aan beide schouders achterover getrokken en iedereen verwacht(helaas) een terechte vrije bal en zelfs onze keeper Wim Kok blijft staan, waardoor een speler van Be Quick de gelegenheid krijgt om de bal met een hele zachte mislukte omhaal de bal over Wim te krijgen en tot verwondering van alles en iedereen wordt het doelpunt goedgekeurd. Protesteren helpt niet en onder luid gejuich wordt het toegekende doelpunt door de spelers van Be Quick gevierd, 2-1 voor de ‘’stadjers’’.WKE 2 had op dat moment de wedstrijd volledig onder controle, maar kwam deze tegenslag ondanks de tomeloze inzet niet meer te boven.

De wedstrijd begon met een zeer sterk aanvallend Be Quick en Wij kwamen er in de beginfase niet aan toe om ons spelletje te spelen, maar onze verdediging met o.a. John van Dalen, die na 6 weken blessureleed eindelijk weer kon spelen, gaf geen enkele kans weg. Na zo’n 20 minuten kwam WKE beter in het spel en dat resulteerde vanuit het niets in een dot van een kans voor onze spits Michel van Brink, die er helaas niet in slaagde om alleen voor de keeper de bal in het doel te krijgen. Ook Ali El Fredawe werd steeds gevaarijker en na een imposante solo en een goede doelpoging verdween de bal via de lat weer het veld in.

In die fase een beetje pech voor onze jongens. De strijd werd gelijkwaardig en het moet gezegd worden, dat Be Quick 1887 2 echt erg goed aan het voetballen was, met veel strijdlust en snelheid in het jonge team. Na een goede aanval, vlak voor rust kwam Be Quick op een 1-0 voorsprong en moesten wij de rust gebruiken om de boel weer op scherp te krijgen.

Na rust namen wij het heft in handen en Be Quick kwam nog maar sporadisch voor het doel van Wim Kok. Het duurde echter vrij lang voordat Ali er na een schitterende solo erin slaagde ook de keeper te passeren en de 1-1 liet aantekenen. Jurnell Rojer had de pech, dat een goed genomen vrije trap op de lat terechtkwam en de wedstrijd leek in een gelijk spel te gaan eindigen.

Tot het bewuste moment en wij gedwongen werden alles op alles te zetten en dat hebben de jongens ook echt gedaan. Met 4 ,5 en soms zelfs 6 spitsen werd Be Quick onder druk gezet, maar het was allemaal te onsamenhangend om kansen te creeren. Wij vergaten toen te voetballen en gingen alleen nog maar de lange bal gebruiken en daar werd Be Quick niet bang van. Door de enorme risico’s die wij namen had Be Quick de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien, maar dat lukte ze net niet en hierdoor bleef de wedstrijd tot het einde toe heel spannend.

De wedstrijd was verder zeker niet onsportief en duidelijk was te zien dat er twee teams op het veld stonden, die het van de voetbal kwaliteiten moet hebben. Helaas trokken wij door een ‘’foutje’’ van de scheids aan het kortste eind en kwam Be Quick 1887 door deze overwinning evenals Alcides 2 weer op gelijke hoogte met WKE 2 en moeten wij zondag a.s tegen medekoploper Alcides 2 de draad weer oppakken en van deze nederlaag gebruik maken om de boel weer op een rijtje te zetten en zondag weer goed gemotiveerd aan de wedstrijd tegen Alcides te beginnen, wat dus weer een spannende wedstrijd belooft te worden.

Na afloop van de wedstrijd kreeg ik te horen, dat de oud trainer van Be Quick 1887 2 getroffen is door een vervelende ziekte en wij wensen hem dan ook namens WKE 2 heel veel sterkte en hopen hem snel weer op het veld te zien.

Willem Zwikker

7 oktober 2012

2 - 1
Overige wedstrijden
3 - 2
2 - 1
5 - 2
1 - 7
0 - 6
Bekijk: programma, uitslagen en stand