Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 29 oktober 2013 11:32

Belangrijke punten WKE 2

WKE 2 moest zondagmorgen aantreden het 2e team van Achilles 1894 uit Assen.Op voorhand beslist geen makkie, want vorig seizoen werden alle punten netjes aan Achilles gelaten en dit seizoen is het krachtverschil weer minimaal, want het Asser Achilles stond maar 1 punt achter op WKE 2. Onder het toeziend oog van WKE keeperstrainer Hein Smit (zijn zoon speelt in Achilles 2) floot scheidsrechter Pals uit Erica voor het begin van de wedstrijd.

WKE 2 begon goed aan de wedstrijd tegen het zeer jeugdige team van de Assenaren en het publiek ging er maar eens even goed voor zitten ,want dit beloofde wat. Helaas duurde deze storm maar even en was het Achilles 1894 dat beter in de wedstrijd kwam en de duels begon te winnen. Gevaarlijk werden ze niet echt, maar het was wel oppassen geblazen. De wedstrijd werd er niet beter op en het publiek begon meer te letten op de s’morgens om 08.00 gestarte Tjeerd Boonstra en zijn zoon, die ten bate van de jeugd bezig waren om zo’n 100 rondjes om het veld af te leggen om zodoende behoorlijk wat geld in het laatje te brengen voor de jeugd van WKE.

Toch was het kwalitatief betere WKE degene die de score opende en wel door een heel verrassend schot van Jan Velema, dat hard onderin de hoek vloog 1-0. Keeper Wim Kok was er verantwoordelijk voor, dat WKE met deze stand de rust inging, want vlak voor rust moest hij ingrijpen toen een tegenstander plotseling alleen voor hem opdook, hij redde dus zeer bekwaam.

Na rust een veel sterker WKE 2,maar het was allemaal net niet, de mooiste kansen werden verprutst of er werd te lang met de bal gelopen ipv snel die bal rond te laten gaan. Toch kwam uit 1 van die mooie aanvallen de 2-0 tot stand. het was Mo Kadourri, die een combinatie schitterend afmaakte. Bij WKE dachten toen een aantal jongens waarschijnlijk dat de strijd gestreden was en dachten alleen nog maar aan aanvallen, waardoor de omschakeling naar balverlies erg zwak was en hierdoor kon Achilles aanzetten tot een slot offensief. Fout op fout werd er gemaakt op het middenveld en balverlies zorgde ervoor dat Achilles de 2-1 kon scoren. WKE ging hierdoor nog verder achteruit lopen en moest op een counter gokken om de bevrijdende 3-1 te scoren, maar men was in staat om zelfs voor open doel te missen. Hierdoor bleef het spannend tot aan het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Pals.

De belangrijke 3 punten om aansluiting met de top te houden waren in ieder geval binnen, maar volgende week zal er beslist een scherper WKE moeten staan, want dan moeten zij naar koploper VKW in Westerbork en als je dan met deze instelling gaat spelen, dan kun je op je vingers natellen, dat het dan beslist verkeerd zal aflopen en dat is ZEER BESLIST NIET DE BEDOELING !!!

Tevens mogen wij natuurlijk niet vergeten, dat WKE 2 gisteren de nieuwe grensrechter bij de groep had n.l. Richard Jansen uit Buinen en dat was een zeer prettig begin van een hopelijk lange samenwerking.

 Willem Zwikker

27 oktober 2013

2 - 1
Overige wedstrijden
7 - 0
3 - 0
5 - 2
0 - 3
5 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand