Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 29 april 2018 18:53

Doelman Wim Kok redt punt voor WKE

Na het gelijkspel afgelopen donderdag tegen Bargeres was het vandaag zaak om in ieder geval niet te verliezen en eigenlijk moest er gewonnen worden om Titan achter je te laten. WKE begon gehandicapt aan de strijd. Blessures waren er voor Jannes Wolters, Sander Meertens en Jochem Scholten was geschorst. Op de bank moest er beroep gedaan worden op Jan Scholten,  Piet en Sjoerd Vermeulen, Jan Wolters (doelman) en rasvoetballer Ronald Oosting.

De instelling van de spelers van WKE was in tegenstelling tot afgelopen donderdag goed. En dat was ook nodig, want Protos is een fysiek sterke ploeg en laat dat ook duidelijk merken in de duels. Met name Henk Bakker, die mandekking had, kreeg met veel overtredingtjes tegen hem te maken. Over het algemeen floot de scheidsrechter daar wel voor, maar gaf geen geel. Zodoende kon men rustig door geen met overtredingen maken.

WKE had wel het initiatief in deze wedstrijd en Protos counterde diverse malen levensgevaarlijk. Doelman Wim Kok moest alle zeilen bijzetten om onheil te voorkomen. Knappe reddingen met voet en vuisten tot 3, 4 maal toe, zorgde er voor dat de nul op het scorebord bleef. WKE was dicht bij een treffer door Harold Wolters, hij knalde op de lat en Henk Bakker met een gecurvd schot, die de doelman nog net tot corner kon verwerken. Verder had WKE een strafschop moeten hebben toen Hendrik Gustin door midden werd gezaagd in scoringspositie. Hij speelde de bal, gaf de scheids met zijn handen aan terwijl hij zijn snor uit zijn ogen veegde. Halverwege de 1e helft viel Fernando Slagveer geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Piet Vermeulen, die het prima deed. Ruststand 0-0.

De 2e helft was een kopie van de 1e helft. Een initiatief nemend WKE en een gevaarlijk counterend Protos. Na een kwartier werd Jozef Brink gewisseld door Jan Scholten. Jan bleek lering te hebben getrokken uit de wedstrijd van afgelopen donderdag en was nu zeer actief. Ook nu weer werd Protos een paar keer gevaarlijk, maar zoals gezegd, Wim Kok keepte attent en was in bloedvorm. Ook WKE kreeg een paar mogelijkheden, maar ook bij Protos had een uitblinkende keeper. Een kwartier voor tijd werd Harold Wolters vervangen door Sjoerd Vermeulen. In tegenstelling tot de 2 eerdere wissels, verbaasde het mij, als voetballiefhebber, deze wissel. Wat WKE in zulke wedstrijden nodig heeft is creativiteit, snelheid en balvaardigheid. En laat nu net Ronald Oosting deze kwaliteiten te bezitten. Maar ja zo zie je maar weer, niet iedereen hoeft dezelfde mening te hebben. Eindstand 0-0.

Titan is thans op 1 verliespunt genaderd. Als Titan a.s. donderdag wint bij DVC dan kan a.s.zondag een voorbeslissing vallen, want dan is er de absolute kraker Titan-WKE.  

29 april 2018

0 - 0
Overige wedstrijden
3 - 2
0 - 1
5 - 0
2 - 0
0 - 4
Bekijk: programma, uitslagen en stand