Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 2 oktober 2017 11:36

Eerste 3 punter voor WKE

Alle ingrediënten waren vanmiddag in Nieuw Dordrecht aanwezig om er tussen DVC ’59 en WKE een leuke pot voetbal van te maken. Lekker zonnetje, aangename temperatuur, misschien iets te veel wind en een mooie groene grasmat, wellicht iets te hoog gras. Echter het publiek kwam bedrogen uit. Veel balverlies van beide kanten zorgde er voor dat van vloeiende aanvallen nauwelijks sprake was. WKE had wel het betere van het spel, maar hoogstaand was het geenszins.

Toch kwam WKE uit één van die zeldzame aanvallen in de 26ste minuut op een 1-0 voorsprong. Sander Meertens stuurde Ferdy Poelman de diepte in en die gaf voor op Henk Bakker, die met een simpele voetbeweging de doelman van DVC Bert Tubben het nakijken gaf. In de 41ste minuut werd het zelfs 2-0 toen Ferdy Poelman voor gaf op Jannes Wolters en/of Hendrik Gustin. Jannes Wolters raakte de bal en Hendrik Gustin gaf het laatste tikje.

De tweede helft zakte het spelpeil nog meer en kwam DVC vrij verrassend op 2-1 toen een corner door de nummer 10 van DVC, Jeffrey Mink, in de 49ste minuut beheerst met de binnenkant voet werd binnen getikt. WKE kreeg daarna nog diverse kleine mogelijkheden, maar dat leidde niet tot treffers. DVC kreeg helemaal geen kansen meer. En zo bleef het 2-1 voor WKE. Zonder meer verdiend, maar wil WKE een rol gaan spelen in deze competitie, dan zal het spelpeil wel moeten worden opgekrikt.

Ik heb overigens het gevoel dat qua potentie onze beste voetballer Henk Bakker zich niet echt gelukkig voelt op de spitspositie. Maar ja misschien breekt nood wet.

1 oktober 2017

1 - 2
0-1
Henk Bakker ("26)
0-2
Ferdy Poelman ("41)
Jeffrey Mink ("49)
1-2
Overige wedstrijden
4 - 1
1 - 5
2 - 1
1 - 0
4 - 0
3 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand