Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 20 november 2012 13:58

Eindelijk weer winst WKE 2

Ons 2e team heeft zondagmiddag een betrekkelijk gemakkelijke overwinning behaald op FVC 2. Wke 2, intussen gezakt naar de 5eplaats op de ranglijst, was de gehele wedstrijd de veel betere ploeg en liet in ieder geval zien, dat de praatsessie en de oefenwedstrijd doordeweeks tegen het A team van Emmen av zijn nut had gehad.

Vanaf het fluitsignaal trok een zeer aanvallend ingesteld 2eelftal ten aanval om zo te proberen een snelle beslissing te forceren. Evenals ons 1e team speelde ook ons team met 3 verdedigers en Ihsan Chennouf, Souffian El Ajaji en Ronny Zwikker speelden een hele sterke wedstrijd en gaven de aanvallers van FVC geen schijn van kans. En anders stond achter dit drietal nog de zeker keepende Wim Kok, die uiteindelijk heel blij was, dat ze er in geslaagd waren eindelijk weer eens de nul te houden. Een 4 mans middenveld bestaande uit Asad Al Fredawe, B-junior Wesley Hibolling, Robin Jeuring en Jurnell Royer, waarvan vooral Jurnell de boodschap begrepen lijkt te hebben, dat hij met zijn kwaliteiten veel meer moet brengen.Voorin een hard werkend drietal met Ali Al Fredawe, Ayhan Bas en Michel van Brink, waar ook spits Michel eindelijk eens een liet zien, dat hij de terechte spits van het team is. Of het nou komt omdat zijn vader en oom langs de lijn stonden, of dat hij ook eindelijk beseft, dat hij veel meer kan…wie zal het zeggen.

In ieder geval een zeer sterke 1e helft en hopelijk krijgt dit een vervolg. De doelpunten in de 1e helft werden gescoord door Ali Al Fredawe 2x, Ayhan Bas en Asad Al Fredawe, helaas werden er 2 mooie doelpunten van Michel van Brink onterecht afgekeurd, zodat wij met een 4-0 voorsprong de rust ingingen.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld, een veel sterker WKE, dat er maar niet in slaagde om de vele kansen af te maken, waardoor ook FVC wat meer aan balbezit toekwam, zonder echt gevaarlijk te worden. Een mooie solo actie van Ali zorgde er voor, dat Michel alsnog zijn verdiende doelpuntje kon meepikken 5-0.We hadden vandaag een scheidsrechter, die er fel bovenop zat en helaas voor beide partijen een beetje teveel de zaalvoetbal regels hanteerde, waardoor de snelheid grotendeels uit het spel werd gehaald en mede de oorzaak er van was, at de 2e helft een stuk minder aantrekkelijker was dan voor rust. Verder zorgde de scheidsrechter er wel voor, dat de wedstrijd sportief verliep en dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk.

Wij de 3 punten en FVC een illusie armer, maar de voetballers van FVC hebben er alles aan gedaan om het ons moeilijk te maken en daarvoor toch een compliment aan het jonge team van FVC. Gelukkig konden zij na de wedstrijd bij de heerlijke snacks van Wim terecht, want dat deze zo lekker zijn, was zelfs al in Leeuwarden door gedrongen.

Hopelijk heeft het 2e team nu zelf ondervonden, dat alleen voetbaltalent niet voldoende is om een wedstrijd te winnen en kunnen zij deze wedstrijd mentaliteit vasthouden, zodat wij misschien nog wel weer een beetje kunnen stijgen op de ranglijst. Kwaliteit voldoende en nu dus de rest ook volhouden en dan ben ik er als trainer van overtuigd, dat wij nog een hele leuke en spannende 2e competitie helft tegemoet gaan.

Willem Zwikker

18 november 2012

5 - 0
Overige wedstrijden
0 - 9
1 - 2
10 - 1
1 - 4
0 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand