Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 24 november 2019 21:02

Galavoorstelling WKE tegen Nieuw Buinen

Voetbal blijft toch een raar en verrassend spelletje. WKE haalt uit de laatste 5 wedstrijden maar 4 punten, 1 keer winst, 1 gelijkspel en 3 verliespartijen. En dan vandaag wordt er een wedstrijd gespeeld waar de supporters van WKE van lopen te watertanden en hebben de beste wedstrijd van het seizoen gezien. Nieuw Buinen werd volledig overklast.

Vanaf minuut 1 zette WKE de toon en al in de vijfde minuut leidde een 1-2tje tussen Jochem Scholten en Lorenzo Hindriks tot de 1-0. De mogelijkheden stapelden zich op met kansen voor Lorenzo Hindriks, Jozef Brink en een schot op de paal door Mo Kaddouri. In de 13e minuut dan eindelijk de 2-0 door de actieve en de van links naar rechts sleurdende Jozef Brink na een pass van Henk Bakker.

In de 40ste minuut een perfecte pass van Ronald Oosting die daarmee Henk Bakker in staat stelde de ruststand te bepalen op 3-0. De spelers en de supporters hadden die rust ook wel even nodig om te beseffen wat ze in de eerste helft hadden voorgeschoteld gekregen.

De 2e helft begon zoals de 1e was geëindigd met direct een grote kans voor Mohamud Abdikarim, net naast. In de 5e minuut was het dan wel raak door dezelfde Mohamud Abdikarim, na een pass van Lorenzo Hindriks. Langzaam kroop Nieuw Buinen een beetje uit hun schulp en durfden wat meer. Robert Tieks teste Wim Kok, maar die stond paraat. In de 88ste minuut zorgde Eddie Schoenmaker voor de eretreffer voor Nieuw Buinen en bepaalde de eindstand op 4-1.

De beide trainers waren gelijkgestemd in hun mening. Een verdiende overwinning en de beste wedstrijd tot nu toe van WKE.

Met dank aan onze Ajaxfan Tinus Wolters voor de gegevens van de wedstrijd en foto’s en Gert Poelman elftalfoto.

24 november 2019

4 - 1
Jochem Scholten ("5)
1-0
Jozef Brink ("13)
2-0
Henk Bakker ("40)
3-0
Mohamud Abdikarim ("50)
4-0
4-1
Eddie Schoenmaker ("88)
Overige wedstrijden
1 - 4
3 - 2
1 - 1
3 - 7
2 - 1
11 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand