Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 18 november 2018 19:24

Gelijkspel voelt voor WKE ’16 als nederlaag

Vanmiddag stond de derby Weerdinge-WKE ’16 op het programma. Het koude maar met een stralend zonnetje overgoten sportpark de Luwte was de plaats van handeling. Het was Weerdinge dat de eerste kans kreeg , maar de lob van een der voorwaartsen van Weerdinge was te kort en geen probleem voor doelman Wim Kok. In de eerste helft bleek dat ook de enige mogelijkheid voor Weerdinge. Er was maar 1 ploeg dat speelde en dat was WKE. Met veel beleving en  beweging wervelde WKE over zijn tegenstander heen. Het was echt genieten geblazen.

In de 10e minuut kon Henk Bakker alleen op de doelman afgaan en had tijd om een hoek uit zoeken en dat betekende de 0-1. In de 23ste minuut gaf de scheids na enige aarzeling WKE een strafschop wegens hands. Sander Meertens ontfermde zich over de bal en schoot in zijn rechterhoek, maar de keeper redde. Echter de terugspringende bal werd alsnog door Sander binnen geschoten, 0-2. De mooiste goal werd gemaakt in de 36ste minuut. Een afgemeten pass van Henk Bakker, die scheerde net over de haren van de verdediger heen en bracht Harold Wolters alleen voor de doelman en die rondde beheerst af. Ruststand 0-3, ofschoon de stand in de rust nog hoger had kunnen zijn. De WKE supporters waren euforisch en hadden WKE dit seizoen nog niet zo goed zien voetballen. De eerste helft was top.

Vol verwachting werd naar de 2e helft uit gekeken en die begon ook weer verbluffend, maar nu was het Weerdinge dat zijn tegenstander de eerste 10 minuten van de mat speelde. In de 46ste minuut was het al direct 1-3 door Aaron Brinks. Nou ja zoiets kan gebeuren, echter 2 minuten later een vrije bal van zo’n 25 meter en die werd door Jaimy Wessels in de verste hoek gekruld. WKE was het volledig kwijt en tot overmaat van ramp kwam Weerdinge in de 53ste op gelijke hoogte door Willem van Loenen. Niet te bevatten voor alles wat WKE was.

Het duurde even voordat WKE weer wat grip op de wedstrijd kreeg en toch op zoek ging naar de overwinning. Echter het sprankelende voetbal van voor de rust was volledig verdwenen. Maar ondanks dat het voetbal tot een bedenkelijk niveau zakte, kreeg WKE toch nog een drietal goede mogelijkheden. 2 keer had Ferdy Poelman de 4e treffer op de schoen, maar beide schoten vlogen hoog over. Ook Sander Meertens kreeg een niet te missen kans, maar ook zijn kopbal ging ook over. Heel WKE droop na afloop teleurgesteld huiswaarts. Dit gelijkspel voelde als een nederlaag. De tweede helft was flop.

18 november 2018

3 - 3
0-1
Henk Bakker ("12)
0-2
Sander Meertens ("27)
0-3
Harold Wolters ("40)
Aaron Brinks ("51)
1-3
Jaimy Wessels ("53)
2-3
Willem van Loenen ("59)
3-3
Overige wedstrijden
1 - 3
4 - 2
0 - 0
0 - 3
1 - 0
0 - 4
Bekijk: programma, uitslagen en stand