Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 17 september 2013 18:12

Goed herstel WKE 2

Afgelopen zondag moest het 2e team van WKE naar Leeuwarden om daar aan te treden tegen FVC 2,dat verrassend genoeg hun 1e wedstrijd uit bij Heerenveen gewonnen had. Na een hoop gelazer i.v.m. de pasjes kon de wedstrijd dan toch beginnen en het was WKE dat gelijk volop ten aanval ging en waarschijnlijk te optimistisch dacht na een paar minuten, want FVC kwam er heel knap uit en de 1-0 was een feit. Geschrokken herstelde WKE zich van die snelle achterstand en de ene aanval na de andere volgde, maar FVC wilde zich niet te gemakkelijk gewonnen geven en schuwde de lichamelijke duels beslist niet, waardoor de stemming af en toe wat minder prettig was.

Toch bleven de jongens goed doorgaan en na zo’n 30 min mocht Mo Kaddouri een corner nemen en hij legde hem panklaar voor Ayhan Bas, die de bal voortreffelijk intikte 1-1. Enkele minuten later alweer een corner van Mo, maar nu legde hij hem bij de 2e paal en weer  was het Ayhan, die attent was en de 1-2 scoorde. Ook Rick Zondag kreeg na een schitterende aanval een mooie kans, maar hij knalde echt keihard onderkant lat en dus geen doelpunt. FVC kwam af en toe uit, maar onze verdediging gaf geen krimp en zodoende konden de aanvallers continue aangespeeld worden en de aanval weer kiezen. Mo Kaddouri maakte zelf de 1-3 en hiermede werd de ruststand bereikt. In de rust bleek, dat Ayhan Bas en Franck Middelkamp geblesseerd waren geraakt, waardoor ze op advies van de aanwezige fysio/hersteltrainer Esther Wiebrands konden gaan douchen(Fysio/verzorgster Ditte van de Grift was door omstandigheden niet aanwezig).

Na rust met Rick Ots en Albor Metaliaj in de ploeg was het even zoeken en probeerde FVC met de wind mee iets te forceren, maar onze achterhoede stond goed. Heel langzaam kwam het goede spel weer terug en het was de in de  2e helft sterk spelende Roy Hooiveld, die de 1-4 scoorde. Helaas kwam FVC toch weer terug en helaas was het dit keer wel weer een foutje(net zoals vorige week) wat FVC in staat stelde de 2-4 te scoren. WKE pakte de draad weer op en aanval na aanval was het gevolg en het was weer Roy Hooiveld die scoorde, 2-5 en Roy zorgde er persoonlijk voor, dat de eindstand werd bepaald op 2-6.

Tussendoor hadden Robin Jeuring ,Albor Metaliaj en Emad Sanafikhah best nog eens mogen scoren, want de kansen die ze kregen mag je normaal gesproken niet missen. Vooral Emad moet voor het  doel sneller egoïstisch zijn en zelf de trekker gaan overhalen in plaats van altijd maar de eer aan anderen te gunnen. Al met al een goede wedstrijd ,die liet zien, dat er een hele goede selectie staat en wanneer ze er met elkaar voor gaan ze voor geen enkele tegenstander hoeven onder te doen, maar dan moet het wel met elkaar en het lijkt erop, dat Trainer Geert van der Tuuk daarmee een aardig eind op weg is.

Willem Zwikker

15 september 2013

2 - 6
Overige wedstrijden
1 - 3
1 - 1
6 - 1
0 - 7
1 - 5
Bekijk: programma, uitslagen en stand