Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 9 december 2018 20:16

Het was genieten vandaag bij WKE - Ruinen

Het was koud en winderig op sportpark Grote Geert tijdens de wedstrijd tussen WKE en Ruinen. Maar, en we hebben er even op moeten wachten, het goede spel van WKE vergoedde veel. Het begin was eerst nog wat onwennig, maar nadat Henk Bakker in de 11e minuut de score opende met een schot, nog even aangeraakt, in de kruising, gingen de remmen los bij WKE. In de 16e minuut was Henk Bakker ook betrokken bij de 2-0. Hij schoot de bal op de paal en die ging evenwijdig aan de doellijn uit de goal. Ferdy Poelman pikte de bal op bij de andere kant van het doel en passte op de geheel vrijstaande Harold Wolters en die had geen enkele moeite de 2-0 binnen te tikken.

Nadat Hendrik Gustin in de 29ste minuut de 3-0 had gemaakt, kwam in de 40ste minuut het grote moment voor linksback Bouke Scholten. Hij kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied, zette zijn linker er tegen aan en scoorde 4-0. Groot was zijn vreugde en ook van het publiek dat de noeste werker al lang in de armen heeft gesloten. Dit was tevens de ruststand.

Mocht Ruinen nog het idee hebben gehad om de 2e helft dichter bij te komen, dan was dat na 2 minuten al aan diggelen. Henk Bakker nam plaats achter een vrije bal op zo’n 20 meter en hij knalde zo hard de bal op de goal, dat de handen van de doelman dubbel achterover sloegen en de bal in het net verdween voor de 5-0. Daarna was het een klein half uurtje wat slordiger, maar nadat in de 74ste minuut Harold Wolters met een soort ‘drop”kopbal de stand op 6-0 had gebracht, ging het weer snel.

In de 75ste minuut was weer Henk Bakker succesvol 7-0. In de 78ste minuut pikte toch ook Ferdy Poelman zijn goaltje mee voor de 8-0. En het was Hendrik Gustin die na een mooie aanval de eindstand bepaalde op 9-0. Een prachtige overwinning met goed voetbal en veel vrolijke toeschouwers op de tribune.

9 december 2018

9 - 0
Henk Bakker ("11)
1-0
Harold Wolters ("16)
2-0
Hendrik Gustin ("29)
3-0
Bouke Scholten ("40)
4-0
Henk Bakker ("47)
5-0
Harold Wolters ("74)
6-0
Henk Bakker ("75)
7-0
Ferdy Poelman ("78)
8-0
Hendrik Gustin ("83)
9-0
Overige wedstrijden
2 - 2
1 - 1
4 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand