Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 28 oktober 2018 20:55

Inzet WKE beloond tegen Dalen

In de eerste minuten van de wedstrijd had WKE al 2 keer op achterstand kunnen komen, maar het goed spelende Dalen verzuimde de trekker over te halen. We zagen vandaag een gemakkelijk voetballend Dalen en een met veel inzet knokkend WKE. Dalen had de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar creëerde ondanks de dreiging geen opgelegde kansen. WKE en met name Henk Bakker was wel effectiever in zijn acties. Na eerst een waarschuwingsschot te hebben gelost, kwam hij in de 30ste minuut misschien wel tot zijn mooiste goal tot nu toe in zijn carrière. Hij kreeg de bal net over de middellijn, kapte 3 man uit en schoot met zijn zachte (zoals dat tegenwoordig wordt genoemd) linker voet de bal met gevoel op de goal, over de keeper heen en de bal plofte in de bovenhoek. Dit was tevens de ruststand 1-0.

In het begin van de tweede helft was er sprake van eenrichtingsverkeer van de kant van Dalen en loerde WKE op de counter. Het publiek verwachtte ieder moment dat de 1-1 zou vallen. In de 65ste minuut was Kjetil Brand dichtbij de gelijkmaker, maar 3 minuten later had WKE op 2-0 moet komen door Ferdy Poelman, maar zijn schot ging van dichtbij over. In de 85ste minuut viel de beslissing. Harold Wolters kwam op rechts door en zijn pass achter de verdediging langs bereikte Henk Bakker en die knalde met de binnenkant hard binnen. 2 minuten later werd het zelfs 3-0 toen Ferdy Poelman de keeper passeerde en de bal in een leeg doel deponeerde.

Conclusie: Dalen speelde het betere voetbal, maar de inzet van WKE was bewonderingswaardig en bovendien kreeg WKE ook nog eens de betere kansen, vandaar dat uiteindelijk de overwinning verdiend genoemd mag worden.

28 oktober 2018

3 - 0
Henk Bakker ("30)
1-0
Henk Bakker ("85)
2-0
Ferdy Poelman ("87)
3-0
Overige wedstrijden
2 - 4
3 - 1
4 - 0
2 - 2
2 - 5
3 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand