Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 22 april 2013 10:39

Kampioenschap WKE 2 voorbij

Afgelopen donderdag moesten wij de inhaal wedstrijd spelen tegen Emmen AV 2 en de opdracht was van te voren heel duidelijk….er moest gewonnen worden om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Nou zijn de doordeweekse avondwedstrijden van WKE 2 niet altijd erg succesvol, maar in dit geval leken de voortekenen toch wel gunstig. Want als vervanging van de geblesseerde spelers Robin Jeuring en Rick Zondag en eveneens zonder Ali Al Fredawe die rust kreeg omdat hij zaterdag met het 1e moest spelen(en eveneens niet helemaal fit)kregen wij van hoofdtrainer Hendrik Oosting de beschikking over Berend Oosting, Kevin Mooibroek en Almar Doek en dat zijn alle drie jongens, die graag een extra wedstrijdje spelen in het 2eteam.Toch pakte het heel anders uit.

WKE was niet super gemotiveerd, maar de jongens van Emmen met Ferdy, de zoon van Gert Poelman in de gelederen begonnen heel enthousiast aan de wedstrijd en overvleugelden WKE hiermee. Wat normaal hoog in het vaandel staat bij WKE liet Emmen nu zien, karakter, mentaliteit, strijdkracht en een lekker tempo. Emmen was gewoon sterker, maar toch kwam WKE op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jurnell Royer, maar al enige minuten later werd de stand al weer gelijk getrokken, door een doelpunt van Ferdy Poelman, die goed meeliep met linkerspits Wouter Beijering(volgend seizoen WKE) en de bal op maat kreeg om hem in te tikken 1-1.

Op de 1 of andere manier liep er niks bij WKE en was het heel erg rommelig, laag tempo en werden er weinig duels gewonnen en het was dan ook geen verrassing, dat Emmen de 1-2 maakte en dat was beslist niet tegen de verhouding in. De jongens van WKE konden het slechte begin niet overwinnen, het leek er op, dat door het meedoen van de jongens van de 1e selectie iedereen dacht dat het wel goed zou komen en daardoor leek het net alsof iedereen stapje minder deed. En hierbij wil ik de prestatie van Emmen beslist niet naar beneden halen, want de jongens van Emmen lieten wel zien wat je moet doen om zo’n wedstrijd te winnen.

Na rust in ieder geval wel een WKE dat er voor wilde knokken, het voetbal werd er niet beter op, maar de inzet was in ieder geval wel veel beter en Emmen werd teruggedrukt op hun eigen helft. Er kwamen ook kansen, maar soms met kunst en vliegwerk wist Emmen hier door heen te komen en bleef loeren op gevaarlijke counters. Uit zo’n aanval ging Ferdy Poelman op links aan de haal en wilde (denk ik) een voorzet geven, maar de bal werd door de wind over de te ver voor zijn goal staande Wim Kok boven in het doel gedragen en het was werkelijk een supermooi doelpunt, maar zo’n bal mag er eigenlijk nooit van zijn leven ingaan, maar het was wel 1-3.

Nu moesten we nog meer gaan aanvallen en wat een paar minuten geleden niet lukte, lukte nu wel. Het werd 2-3 door een doelpunt van Jan Velema en het leek er alsnog op dat er winstkansen aanwezig waren. Nou,die waren er ook. Een hele partij kansjes en echte grote kansen kregen we toen, maar door de goede keeper van Emmen en missers van ons bleef de stand hetzelfde .Wij gooiden nu zo’n beetje alles naar voren om wat te forceren en de druk op de Emmen goal was gigantisch, maar het geluk was niet met ons en in een tegenaanval kreeg Tom Meijer in het strafschopgebied de bal tegen zijn arm aan, die strak langs zijn lichaam hing, maar de scheidsrechter besliste dat het een strafschop was en die kans werd natuurlijk benut 2-4.

Toch toonden we in deze fase wel karakter en knokten we alsnog voor een beter resultaat, maar wij konden onze laconieke start van de wedstrijd niet meer goed maken en verloren hierdoor terecht van Emmen 2 en gooiden onze kampioenskansen hiermee weg en dat was iets wat de grootste pessimist niet had kunnen denken en ik kan je wel vertellen dat het heel zeer deed om zo iets moois uit handen te geven. Maar ja, het is en blijft voetbal en ook zoiets hoort erbij, al is dat nog zo moeilijk.

Verslag: Willem Zwikker. Foto’s:  www.clfoto.tk

18 april 2013

2 - 4
Overige wedstrijden
1 - 7
Bekijk: programma, uitslagen en stand