Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 23 september 2018 20:30

Musselkanaal wint verdiend van WKE

In een miezerig weertje werd vanmiddag de eerste competitiewedstrijd gespeeld tussen WKE en Musselkanaal. Vanaf het begin was Musselkanaal de betere en fellere ploeg. Dat uiteindelijk Musselkanaal met de winst ging strijken verbaasde dan ook niemand. Maar ondanks dat Musselkanaal de betere ploeg was, kreeg WKE de betere kansen. Met andere woorden, Musselkanaal gaf ook nog eens  een lesje in effectiviteit.

De trainer van Musselkanaal had zijn huiswerk goed gedaan, want zodra de in potentie beste speler van WKE Henk Bakker in balbezit kwam werd hij direct door een paar (Mussel)knoalsters geneutraliseerd. Dit weerhield Henk Bakker er echter niet van om in de 25ste minuut met een schitterende pass vanaf links Ferdy Poelman alleen voor de doelman Otste zetten, maar hij faalde door tegen de doelman te schieten.

Musselkanaal kreeg tot 2 maal toe in de 40ste minuut een grote kans, echter de ingeschoten bal werd eerst geblokkeerd en de terugspringende bal werd van dichtbij hard in de armen van d0elman Wim Kok geschoten. In de tegenaanval in de 41ste minuut kon Harold Wolters vanaf de middellijn alleen op doelman Ots afgaan, maar ook hij schoot tegen de keeper aan. Ruststand 0-0.

In de 2e helft nam weer Musselkanaal het initiatief, maar net zoals in de eerste helft was de eerste kans voor WKE. We moesten echter wel wachten tot de 63ste minuut en het was weer Henk Bakker die met een schitterende pass opnieuw Ferdy Poelman voor doelman Ots zette, maar ook nu weer schoot hij tegen de doelman aan. De terugspringende bal kwam nog bijna voor de voeten van Harold Wolters, maar helaas.

In de 68ste minuut een verre trap naar voren van Musselkanaal, Hinke Scholten verkijkt zich op de bal en de snelle Robin Gerlach gaat alleen op doelman Wim Kok en laat hem kansloos, 0-1. Een goeie minuut later is het echter al weer gelijk. Sander Meertens kopt een vrije bal van Jochem Scholten fraai binnen. Echter in de 84ste minuut velt Rolf Kayser over WKE door met zijn rechter de bal in de hoek te krullen.

In de 76ste minuut wisselt trainer Jouke Jan Meertens Bernando Veenvliet en Jozef Brink voor Bas Bruinsma en Harold Wolters. Ik had een stille hoop dat hij Jozef (Weghorst) Brink in de spits zou zetten. Want Jozef is een speler die net als Weghorst een verdediging helemaal gek maakt met zijn storende werk en waar anderen dan van kunnen profiteren. Er is wel een verschil tussen Weghorst en Jozef. Jozef is nl. veel sneller.

WKE probeerde het nog wel en er waren een aantal scrimmages voor de goal van Musselkanaal, maar het bleef 1-2 voor Musselkanaal.

23 september 2018

1 - 2
0-1
Robin Gerlach ("68)
Sander Meertens ("70)
1-1
1-2
Rolf Kayser ("73)
Overige wedstrijden
6 - 0
2 - 1
1 - 4
4 - 1
6 - 2
6 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand