Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 24 september 2012 19:32

Ook Emmen kan WKE 2 niet stuiten

Zondag 23 september stond de derby op de Meerdijk tegen Emmen av2 op het programma. Op voorhand geen gemakkelijke opgave, daar wij vorig seizoen 2x gelijk hadden gespeeld en 2 seizoenen geleden daar zelfs hadden verloren. Ook waren de voortekenen niet zo best, want zowel Ronny Zwikker als Ihsan Chennouf waren behoorlijk grieperig, maar gelukkig wel in staat om mee te doen. Wel hadden wij weer de beschikking over Kevin Mooibroek en Kaye Coppoolse.

Ons team begon lekker voortvarend aan de wedstrijd en de 1e kans was dan ook voor ons. Helaas kon Michel van Brink zijn hoofd niet goed tegen de bal krijgen, waardoor de bal naast ging. Na zo’n 20 minuten nam Emmen het spel over door scherper de strijd aan te gaan en werkelijk voor ieder duel tot het gaatje te gaan, wij stelden hier bar weinig tegenover en vooral onze aanvallende spelers Ali Al Fredawe, Jurnell Rojer en Michel van Brink zaten niet goed in de wedstrijd. Misschien doordat ze nu echte tegenstand kregen ipv die drie afgelopen wedstrijdjes, waarin alles zo gemakkelijk ging. Ook de overgang van ons mooie kunstgras naar het hobbelige 2e veld van Emmen was natuurlijk niet in ons voordeel.

Maar doordat wij voorin weinig brachten werd Emmen steeds sterker en won alle persoonlijke duels en kansen voor Emmen konden dan ook niet uitblijven. Mede door het sterke keepers werk van Wim Kok bleef het nog lang 0-0. Ook de keeper van Emmen liet zich zien bij een in de bovenhoek geschoten bal van Jurnell Rojer, die hij werkelijk schitterend tot corner verwerkte. Toch werd het nog voor rust 1-0 voor Emmen. Een verre uittrap van de keeper werd door onze verdediging verkeerd beoordeeld en ook keeper Wim Kok was kansloos.

In de rust werd er een hartig woordje gewisseld met vooral de aanvallende jongens en gelukkig bleek, dat wij goed uit de kleedkamer kwamen. Wij namen nu meer initiatief en kleine kansjes kwamen er, hoewel ook Emmen in die fase nog steeds gevaarlijk uitkwam. Een handsbal in het strafschopgebied leverde ons een penalty op, die bekwaam door Ayhan Bas werd benut. Hierna volgde het sterke gedeelte van de wedstrijd van onze kant. Een voorzet van Michel van Brink op rand strafschopgebied werd door Ayhan Bas in 1x op zijn rechterslof genomen en de bal verdween werkelijk snoeihard in het doel, ongeloof over zo’n doelpunt en dolle blijdschap over de voorsprong straalde af van het team. Ook Ali Al Fredawe deed toen van zich spreken. Via een onnavolgbare solo, zo’n beetje op de achterlijn, legde hij 3 a 4 tegenstanders en toen ook nog de keeper in de luren en scoorde de bevrijdende 1-3.

Emmen probeerde door een aantal lange spelers in te brengen het tij nog te keren, maar ons team bleef goed bij de les en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Op basis van de 2e helft een verdiende overwinning voor het nog ongeslagen team en hopelijk is dit voor de nieuwe jongens wel een lesje geweest hoe er gevoetbald moet worden om resultaat te behalen. Alleen op basis van mooi voetbal kan dat niet altijd, ook zullen de mouwen opgestroopt moeten worden om een goede wedstrijd te spelen, alleen talent is op dit niveau echt niet genoeg.

Wel was het een super weekend voor WKE, want ook het 1e,3een 4e elftal pakten de 3 punten, nadat zaterdags de b-en c junioren ook al hadden gewonnen. Waar een kleine vereniging dus groot in kan zijn is hier beslist van toepassing.

Willem Zwikker

23 september 2012

1 - 3
Overige wedstrijden
4 - 2
5 - 2
3 - 2
2 - 1
5 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand