Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 4 mei 2017 13:02

Remise WKE -Weiteveense Boys

WKE heeft gisteravond tegen Weiteveense Boys vermoedelijk de tol moeten betalen van het kampioenschap en met name van het 2 dagen durend feestfestijn. Ze hadden duidelijk moeite met de agressieve speelwijze van de Weiteveners. Nadat Henk Bakker een kansje had gehad kwam Weiteveen op 0-1 door een penalty veroorzaakt door Jozef Brink, die een speler van Weiteveen omver zou hebben geduwd. Peter Imming scoorde beheerst.

In de 23ste minuut begon Henk Bakker aan in indrukwekkende solo waarbij hij 4 tegenspelers het nakijken gaf en de bal panklaar voorlegde op Ferdy Poelman, die geen moeite had de bal in een leeg doel te tikken. Na kansen voor Harold Wolters en Ferdy Poelman kwam in de 30ste minuut Weiteveen weer op voorsprong na een fout van Ronnie Zwikker. Robin Huser profiteerde 1-2, hetgeen tevens de ruststand was.

In de 57ste minuut maakte WKE gelijk met een prachtige goal van Harold Wolters. Nadat de bal zijwaarts was gespeeld nam hij de bal ineen met een soort omhaal richting het doel. De doelman raakte de bal nog wel maar verdween in het net. In de 79ste minuut leek Henk Bakker WKE op winst te zetten. Van zo’n 25 meter lobte hij de bal met veel effect boven de kruising. Een geweldige goal.

2 minuten later was het echter al weer gelijk en ook dit was een schitterende goal. De bal werd van links voorgegeven en Stefen Bernsen haakte de bal achter zijn standbeen langs in de goal. Bij deze stand bleef het ondanks dat Jannes Wolters een strafschop mocht nemen, nadat Jozef Brink in het strafschopgebied was onderuit gehaald. De inzet van Jannes was te voorspelbaar en de doelman stopte de bal. In de 86ste minuut werd Ronny Zwikker met rood heen gezonden. Eindstand 3-3.

3 mei 2017

3 - 3
0-1
Peter Imming ("13)
Ferdy Poelman ("23)
1-1
1-2
Ruben Huser ("30)
Harold Wolters ("57)
2-2
Henk Bakker ("73)
3-2
3-3
Stefan Bernsen ("75)
Bekijk: programma, uitslagen en stand