Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 1 april 2017 18:27

Uitstekende pot voetbal WKE Zat 1

WKE Zaterdag 1 heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijdt om de titel. Concurent VCG 1 werd met 0-3 aan de kant gezet. Op een hobbelig en glad veld was WKE de eerste helft heer en meester in Geesbrug. Al vroeg kwamen de mannen van trainer Orlando Uitenwerf op voorsprong. Piet Vermeulen stuurde in de 6e minuut met een prima pass zijn broer Sjoerd Vermeulen de diepte in en die schoot de bal beheerst langs de doelman, 0-1. VCG kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas. het enige gevaar van de Geesbruggers kwam uit een corner, maar gelukkig voor WKE ging hun schot net langs de paal. In de 27e minuut schoot Remco Thole fraai raak en bracht WKE aan een zeer verdiende 0-2 voorsprong. De ongeveer 40 toeschouwers hebben deze goal gemist, want die zochten een droog plekje in de kantine op. Nadat het zo'n tien minuten keihard geregend had begon het zonnetje weer te schijnen. Het veld was er niet beter op geworden want de ene na de andere speler gleed uit.

Na rust een iets minder WKE, maar echt in gevaar kwam de ploeg uit Emmen niet. Zelfs niet toen WKE met 10 man kwam te staan nadat Bryan Knegt met een gele kaart even 10 minuten moest afkoelen. In de 66e minuut was het de goed spelende Aron Slagter die WKE naar de overwinning schoot. Nadat hij een aantal verdedigers had omspeelt, deed hij dit zelfde bij de keeper en kon in leeg doel binnen schieten. 0-3. Een kwartier voor tijd leek VCG toch nog tot scoren te komen, maar Melvin de Vroet voorkwam met een uitstekende redding een tegendoelpunt.

Door dit resultaat staat WKE weer 1e in de competitie. Er zijn nog 6 finales te gaan. Volgende week komt Zwartemeerseboys op bezoek, aanvang is 15:00 uur.

Verslag: Niels Kramer