Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 10 september 2013 11:55

Valse start WKE 2

Het leek allemaal zo mooi. De competitie beginnen tegen één van de kampioenskandidaten Be Quick 1887 2 en dan ook nog thuis op Sportpark Grote Geert. Wat kwam het 2e team bedrogen uit, de wedstrijd liep uit op een behoorlijk fiasco. Heel erg jammer, vooral omdat er in de ogen van de betrokkenen een hele goede selectie klaar staat om dit seizoen weer mee te gaan doen voor de prijzen. Toch leek alles te gaan zoals het vooraf besproken was. WKE startte in een geweldig tempo en met echt heel mooi en snel voetbal kreeg de tegenstander in het 1e kwartier van de wedstrijd alle hoeken van het veld te zien en had Wouter Beijering de pech dat zijn schot op de paal belandde.

Toch werd het nog heel verdiend 1-0 na een schitterende combinatie, die voortreffelijk werd afgerond door de diepgaande Roy Hooiveld. De kans op het 2e doelpunt was aanwezig, maar mede door goed keeperswerk kon Be Quick overeind blijven en zelf het heft in handen gaan nemen, vooral omdat de directe duels opeens niet meer werden gewonnen door WKE en de fouten zich opstapelden. Het middenveld werd volledig in bezit genomen door de Groningers en je kon er op wachten, dat er een doelpunt zou vallen.

Door zwak verdedigen van het middenveld mocht de tegenstander vrij aanleggen en zijn harde schot was onhoudbaar voor Wim Kok. Vlak hierna een verkeerde terugspeelbal vanuit het middenveld richting achterhoede en daar was niet op gerekend, bam 1-2 en dat in hele korte tijd.D e wedstrijd leek toen al voor een aantal jongens verloren, want van voetballen was geen sprake meer en niet veel later werd het ook nog 1-3, niet te geloven zoals er toen een aantal mensen door het ijs zakten. Toen er dan ook nog een doelpunt van Rick Ots (onterecht?) werd afgekeurd en de tegenaanval de 1-4 opleverde was de wedstrijd definitief gespeeld.

In de rust heeft de nieuwe trainer Geert van der Tuuk zijn jongens waarschijnlijk even netjes toegesproken en een paar wissels in de opstelling doorgevoerd, want na rust zag je toch weer een WKE 2 dat ervoor wilde knokken om er een beter resultaat uit te halen. Maar het geloof hierin was flinterdun, want de kansen die toch wel kwamen werden jammerlijk gemist en dat had toch te maken met de 1-4 stand en het vertrouwen om dat te herstellen. Door de uitstekende spelende Ayhan Bas werd het nog 2-4, maar via een heel gemakkelijk gegeven penalty(hands) kon Be Quick de marge weer naar 3 vergroten.

Opvallend was het goede spel in de 2e helft van Franck Middelkamp, die voor het eerst na langdurige blessure problemen eens redelijk pijnvrij kon spelen en liet zien weer op de weg terug te zijn. Al met al een tegenvallend resultaat, maar toch ook wel lichtpuntjes en dan vooral op het mentale vlak. De 2e helft werd er weer voor elkaar gewerkt, niet dat er weer goed gevoetbald werd, maar ze toonden wel veerkracht en gezien het goede voetbal in de eerste 20 minuten  kunnen we toch positief vooruit kijken.

Willem Zwikker

8 september 2013

2 - 5
Overige wedstrijden
1 - 0
4 - 0
2 - 3
2 - 3
4 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand