Door: Bert Oldenburger - Foto's: Bert Oldenburger- 29 september 2011 17:56

Vooruitblik WKE-Hollandia

Zaterdagavond om 18.00 uur ontvangen we op ons nieuwe kunstgrasveld op sportpark Grote Geert onze tegenstander van die avond Hollandia uit Hoorn. De wedstrijd staat onder leiding van het arbitrale trio, scheidsrechter de heer A. Laarhuis met zijn assistent scheidsrechters de heer R. van der Meer en de heer O.B. Rouwenhorst.

Het is een bijzonder moment voor WKE. Na een aantal wedstrijden in het Univé Stadion te hebben gespeeld is het de vele vrijwilligers en de sponsoren gelukt, na uren, dagen, weken werken, sportpark Grote Geert speelklaar te krijgen en niet alleen het speelveld, maar ook er omheen. Tussen de kantine en het veld is het helemaal bestraat en er is een VIP/ BusinessRoom gecreëerd. Ook zijn er nieuwe fantastische dugouts gekomen en er zijn parkeerplaatsen bijgekomen.

De eerste wedstrijd is dus tegen Hollandia. Met Hollandia treffen we weer een oude bekende. Bij de vorming van de topklasse moesten Hollandia en WKE in de nacompetitie uitmaken wie alsnog mocht plaatsnemen in deze elitebus van topklassers. Hollandia was over twee wedstrijden te sterk voor WKE. Gelijkspel in Hoorn en een 1-0 winst in Emmen voor Hollandia. Hollandia staat thans op plaats 4 met 14 punten uit 7 wedstrijden. Afgelopen zondag werd met 1-0 verloren van HSC'21.

WKE heeft na een voortvarende start de aansluiting met boven wat verloren. Drie keer achter elkaar verlies is niet echt iets om trots op te zijn. Echter daar waar WKE zich voor de nederlagen tegen Quick'20 en AFC moet schamen, kan men toch hoop putten over de manier van spelen bij de nederlaag tegen JVC. WKE de betere ploeg en verreweg de meeste kansen. Nu ze alleen nog binnen schieten. Hopelijk gaat dat zaterdag gebeuren.