Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 3 december 2012 22:14

Weer 3 punten voor WKE 2

Ons 2e team moest zondag aantreden in Coevorden tegen Germanicus 2. Het thuisduel werd een overwinning met dubbele cijfers, maar wij waren gewaarschuwd, dat het dit keer niet zo gemakkelijk zou gaan. Na de hartelijke ontvangst kon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter ‘’doorrrrgaan’’ Dhr. Mulder beginnen op het kleine hobbelige bijveld van Germanicus.

Ondanks het slechte veld, wat combinaties haast onmogelijk maakten namen wij gelijk het heft in handen en de eerste kansjes kwamen al vroeg in de wedstrijd. Toch, ondanks het veld, door leuke snelle combinaties of mooie individuele acties kwamen wij regelmatig door, maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen of werden door hard ingrijpen van de Germanicus verdedigers voorkomen. Ali Al Fredawe werd hiervan de dupe en moest al vrij snel in de 1e helft geblesseerd van het veld.

Toch kwamen wij geheel verdiend op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Michel van Brink en een aantal minuten later werd het 0-2 door een vrije trap van Ayhan Bas, die met een harde schuiver in de korte hoek de keeper kansloos liet. Germanicus probeerde met veel inzet hier wat tegenover te zetten en kwamen af en toe door foutjes bij ons achterin een aantal keren gevaarlijk door zonder tot grote kansen te komen. Kaye Coppoolse liet zien weer terug te zijn en scoorde koppend de 0-3 wat tevens de ruststand was. Ondanks het kleine en slechte veld eigenlijk toch best een redelijk goede 1e helft en de verwachtingen waren dan ook positief over de 2e helft.

Dat viel helaas behoorlijk tegen. Germanicus startte weer erg fel en fanatiek en waar wij rustig aandeden gooide Germanicus er nog een schepje bovenop. Toch kregen wij een paar 100% kansen, maar pech en onkunde voorkwamen een paar extra doelpunten. En dan weet je het…zelf niet scoren, dan gaat de tegenstander het wel doen. Alleen de manier waarop sloeg nergens op, een paar meter buitenspel, een vlagsignaal dat genegeerd werd en in 2e instantie een overtreding op Wim Kok, de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. 1-3

Het spel werd er niet beter op, Germanicus kon niet beter en het leek erop, dat wij niet meer wilden. Gelukkig werd het toch nog 1-4 na een mooie vrije trap van Jurnell Royer, die de bal op het bijna kale koppie van Asad Al Fredawe legde, die bij de 2e paal goed inkopte ,maar op de lijn nog voor de zekerheid door Michel van Brink verlengd werd 1-4. Er kwamen nog wat leuke mogelijkheden, maar de scherpte van de 1e helft was er niet meer, zodat het bij deze stand bleef.

De 3 punten binnen en een redelijk goede 1e helft gespeeld onder moeilijke omstandigheden, de moeite waard om op verder te borduren. Nog 1 wedstrijd voor de winterstop en wel komende zondag thuis tegen Rolderboys en als we er ook dan in slagen om de punten in Emmen te houden, dan kunnen wij toch met een redelijk tevreden gevoel van een paar weekjes rust gaan genieten en straks na de winterstop gaan proberen weer aansluiting te vinden bij de bovenste plaatsen.

Willem Zwikker

2 december 2012

1 - 4
Overige wedstrijden
1 - 4
3 - 6
1 - 2
3 - 0
1 - 0
Bekijk: programma, uitslagen en stand