Door: Bert Oldenburger - Foto's: Bert Oldenburger- 14 september 2011 12:43

Winst WKE 2 in Hoogeveen

Na 2 competitie ronden zijn wij in ieder geval nog ongeslagen en dat is volgens velen gewoon volgens de verwachtingen, maar niets is minder waar. Het zijn moeilijke weken voor ons team, zoals iedereen weet ligt ons hoofdveld eruit en is ons trainingsveld helaas nog niet geschikt om op te lopen, misschien alleen nog goed voor een crossmotortje, maar beslist NIET om op te trainen. Daar kunnen wij met zijn allen niks aan doen en als je ziet hoe allemensen bij WKE aan het werk zijn om alles klaar te krijgen, ja daar kun je alleen maar diep respect voor hebben. De slechte tijd lijkt dus haast voorbij en oh wat zal ons sportpark er straks mooi bij liggen. Wij kijken hals reikend uit naar het moment, dat wij op ons nieuwe kunstgrasveld kunnen trainen.

Afgelopen zondag moesten wij uit naar Hoogeveen 2 en wij wisten van te voren, dat het een hele lastige klus zou worden om daar weer de 3 punten weg te halen. Met de bij ons zeer welkome Will Koops in de gelederen hebben wij eigenlijk achteraf gezien een zeer verdiende overwinning behaald .In mijn ogen heeft ons team sinds lange tijd niet zo'n "volwassen" wedstrijd gespeeld, zeer gedisciplineerd en op momenten het balletje lekker laten rondgaan. Minpuntje was, dat wij moeilijk tot scoren kwamen en naarmate de wedstrijd vordert, legt dat toch een bepaalde druk op het team en zakt het vertrouwen een beetje. Gelukkig stond onze achterhoede goed en kreeg Hoogeveen geen enkele uitgespeelde kans. Diep in de 1ehelft verzond Ronny Zwikker een lange pass op Ayhan Bas en die wist zeer koelbloedig het netje te vinden 0-1.

Een ruststand, die volkomen verdiend was. Intussen hadden wij al moeten wisselen, want Ihsan Chennouf kreeg heel ongelukkig een schoen volop in zijn gezicht en hij moest dizzy en met 1 oog helemaal dicht buiten het veld worden gebracht. Na rust een zelfde beeld, een goed en strak spelend WKE en een op de counter loerend Hoogeveen. Na een werkelijk schitterende aanval over links wist Ronny Zwikker na een afgeslagen bal te scoren 0-2. Onderwijl moesten wij weer wisselen, want Sjoerd Vermeulen kreeg 2xachter elkaar de bal op een plekkie waar het vrouwtje niet blij mee zou zijn en met een verkrampt gezicht moest hij de wedstrijd vanaf de zijkant verder bekijken.

Hoogeveen bleek toch in staat om nog een keer volop voor de aanval te gaan en toen bleek dus dat wij conditioneel nog niet sterk genoeg zijn om de ruimte te gaan benutten, die de tegenstander ons bood. Nieuweling Tom Meijer had pech, dat na alweer een hele mooie aanval via de linkerkant zijn schot rakelings naast ging en dat kwam ons bijna duur te staan. Hoogeveen scoorde 1-2, maar gelukkig kon onze achterhoede met de zeer sterk keepende Wim Kok het doel verder schoon houden en konden wij onze 2e overwinning vieren.

Verder valt nog te vermelden, dat de terug gekomen (SVBO) Nino Pitta werkelijk schitterend een haast zeker lijkend doelpunt van de lijn kopte, helaas deed hij dat op de doellijn van de tegenstander. In de spits misten wij waarschijnlijk ook de geblesseerde Michel van Brink, die echter de grensrechterrol deze zondag ging invullen en voor grote hilariteit zorgde door bij het begin signaal van de scheidsrechter aan de verkeerde kant van het veld te staan. Maar goed, dat kan je hem natuurlijk niet al te zeer kwalijk nemen, ook grensrechter zijn is een vak op zich.

Willem Zwikker

11 september 2011

1 - 2
Overige wedstrijden
4 - 2
0 - 5
1 - 4
4 - 0
5 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand