Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Gert Poelman - Foto's: Gert Poelman, Tinus Wolters- 15 december 2019 21:13

WKE ’16 gaat met winst de winterstop in

Het was vanmiddag zeer lastig voetballen met de harde wind en beide teams begonnen afwachtend. WKE kwam op voorsprong nadat Jan Scholten werd gevloerd in het strafschopgebied. Henk Bakker scoorde in de 45ste minuut de 0-1. WKE had het moeilijk met de harde wind de eerste helft. De ruststand was 0-1.

In de tweede helft kreeg WKE inde 58ste minuut een hoekschop die voor kwam en via een verdediger van Veendam in het eigen doel ging. Hierna kwam Veendam in de 65ste minuut terug in de wedstrijd via de sluwe vos Marnix Kolder, die verder goed in bedwang werd gehouden door het centrale duo van WKE. Hendrik Gustin kwam in de 70 minuut in het veld voor Ayan Bas. Nadat er een duel bij het strafschop gebied van WKE'16 was, werd er gefloten door de scheidsrechter voor een overtreding, wat volgens velen een onterechte beslissing was. Hier uit maakte Veendam in de 89ste minuut door Lorenzo Langelan de 2-2. Maar ook nu ging WKE er toch weer vol voor. Door een goed ingevallen Hendrik Gustin dacht Wke op voorsprong te komen, maar de grensrechter van Veendam vond het nodig om onterecht de vlag omhoog te steken voor buitenspel. Maar even later maakte WKE dankzij Hendrik toch nog de 2-3, na een mooie aanval via veel spelers. Door deze late treffer van weer Hendrik Gustin gingen de punten mee naar de Sluisvierweg.

Nog even een mededeling. WKE heeft nog twee trainingen op eigen bodem te gaan en dan begint de selectie weer op 4 januari, maar dan in het zonnige Marbella. Dit trainingskamp is van 4 januari tot en met 8 januari 2020.

Verslag en foto’s door Gert Poelman

15 december 2019

2 - 3
0-1
Henk Bakker ("45)
0-2
onbekend (e.d.) ("58)
Marnix Kolder ("65)
1-2
Lorenzo Langeland ("89)
2-2
2-3
Hendrik Gustin ("92)
Overige wedstrijden
2 - 4
4 - 2
4 - 1
0 - 4
1 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand