Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 28 januari 2018 20:05

WKE '16 mag de handen dicht knijpen

WKE begon op een druk bezocht Sportpark Grote Geert voortvarend aan de wedstrijd tegen HOC uit Exloo/Odoorn. Al na 2 minuten stond er 1-0 voor WKE op het scorebord. Een pass op rechts van Jochem Scholten op Hendrik Gustin. Grensrechter E. Schorer vlagt voor buitenspel, maar scheidsrechter Koning geeft gedecideerd aan doorspelen, waarop Hendrik Gustin in eerste instantie strand op doelman Marnik Nieborg, maar de terugspringende bal brengt Ferdy Poelman alsnog in scoringspositie en diens inzet verdwijnt via een tegenstander in de goal. Nadat eerst Mark van Bergen een grote kans kreeg de stand in evenwicht te brengen, was het in de 8ste minuut al 2-0 door een goal van Jozef Brink, die half strompelend de bal via via in het doel zag rollen. Het publiek van WKE ging er even voor zitten en zag een monsterscore in het vooruitzicht.

Echter niets was minder waar. WKE begon slordig te spelen en HOC kwam steeds beter in hun spel. In de achttiende minuut kwam HOC dichterbij toen uit een corner de bal wel of niet achter de doellijn werd weggekopt. Scheidsrechter Koning speelde ook bij deze goal een hoofdrol, want hij wees resoluut naar de middenstip, ondanks een heftig vlaggende grensrechter R. Jansen van WKE. Dit was tevens de ruststand 2-1.

De tweede helft verving  trainer Berend Oosting Robin Maat voor Ronald Oosting en in de 52ste minuut Jan Scholten voor Hicham Amraoui. Beter werd het voetbal van WKE er niet op. HOC ging op dezelfde voet door als het laatste half uur voor rust. Met goed verzorgd voetbal bleef het WKE onder druk zetten. Een paar keer waren ze dicht bij een treffer, maar doelman Wim Kok stond een paar keer succes voor HOC in de weg. Na 4 minuten in blessuretijd floot scheidsrechter Koning voor het einde en had WKE de 3 punten in de knip.

Conclusie: WKE mag de handen dicht knijpen met de winst op een beter voetballend HOC. Maar hoe luidt ook al weer het bekende gezegde. Juist, als je ook al slechte wedstrijden begint te winnen, dan word je ……………………

28 januari 2018

2 - 1
Overige wedstrijden
1 - 1
1 - 2
3 - 1
1 - 2
0 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand