Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 11 maart 2018 20:53

WKE ’16 morst punten bij Schoonebeek

Voor aanvang van de wedstrijd werd er op verzoek van WKE een minuut stilte in acht genomen in verband met  het overlijden van het 6-jarig dochtertje van oud speler van WKE Antoine van der Linden. Ook werd er met rouwbanden gespeeld.

Vanmiddag was er een botsing van 2 speelstijlen nl. Schoonebeek die het moet hebben van fysieke kracht en WKE moet het hebben van de techniek. De vraag was wie legt wie zijn wil op. De eerste helft won de fysieke kracht van Schoonebeek, ook mede doordat WKE meeging in deze fysieke strijd en te veel liep met de bal. Toch was het WKE dat, nadat er aan beide zijden kleine kansjes waren geweest, de grootste kans kreeg. Ferdy poelman kon alleen op de doelman af, maar strandde op de voortreffelijke doelman Martin Berens.

In de 25ste minuut ondernam Sander Meertens een sliding op Niek Huser van Schoonebeek, waarin de scheidsrechter geen overtreding in zag, maar Niek Huser was helemaal de weg kwijt en greep met beide handen Sander Meertens bij de keel (zie foto). Daarna waren de rapen gaar en beide ploegen stortten zich op het gebeuren, terwijl de scheidsrechter op een afstandje toekeek.

Drie minuten later kwam Schoonebeek op 1-0. Een mooie aanval over rechts kwam bij Ruben Hoek terecht en die schoof met de binnenkant de bal in de linker hoek van uit de keeper gezien (zie foto). Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd Bernando Veenvliet vervangen door Jannes Wolters en dat bracht meer voetbal in de ploeg en de 2e helft was dan ook voor WKE dat op jacht ging naar de gelijkmaker en eventuele winst. In de 51ste minuut moest Harold Wolters met een blessure (lies) naar de kant. Hij werd vervangen door de goed invallende Jan Scholten. In de 58ste minuut was Henk Bakker dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging net naast. In de 59ste minuut kansje voor Jochem Scholten. In de 63ste minuut was het dan toch Henk Bakker die een voorzet van rechts ineens met de binnenkant van zijn linker binnen schoot.

WKE ging nu voor de winst en trainer Hans Kamphuis wisselde nogmaals aanvallend door Jozef Brink in te brengen als spits voor rechtsback Wesley Stobbe. Echter ook dit mocht niet baten en er werd niet meer gescoord. Door dit gelijke spel is Titan WKE op 2 punten genaderd en blijft de afstand met Schoonebeek 4 punten.

11 maart 2018

1 - 1
Ruben Hoek ("28)
1-0
1-1
Henk Bakker ("63)
Overige wedstrijden
1 - 2
2 - 3
5 - 3
1 - 1
0 - 0
2 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand