Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 5 april 2018 22:46

WKE ’16 te sterk voor Weiteveense Boys

WKE speelde één van haar beste wedstrijden dit seizoen. Vanaf het begin zocht WKE de aanval met fris en gretig voetbal. Snelle strakke  passing en weinig lopen met de bal was het credo vanavond tegen Weiteveen. Het enige verwijt dat je oranjehemden kunt geven was het feit dat er uit de gemakkelijk uitgespeelde kansen te weinig goals werden gemaakt. Maar waar praten we over als je met 5-1 wint.

Nadat Henk Bakker al een kansje had gehad scoorde hij in de 14e minuut met het hoofd uit een corner van Jochem Scholten. In de 30ste minuut een kans voor Ferdy Poelman, maar de doelman redt. 2 minuten later maakte Ferdy Poelman wel de 2-0 na een snelle aanval die begon bij Jochem Scholten en via een pass van Jozef Brink kwam Ferdy alleen voor de doelman en scoorde beheerst. Dit was tevens de ruststand.

 De 2e helft grossierde WKE in kansen, maar de scherpte ontbrak om Weiteveense Boys met een dikke nederlaag naar huis te sturen. Daarom was het ook zeer verrassend dat Weiteveense Boys op 2-1 kwam. Een verre pass in de 67ste minuut in de richting van het strafschopgebied van WKE, waar Hinke Scholten de bal verlengde over de uitkomende doelman Jan Wolters heen, waarna de bal in het doel verdween.

Lang kon Weiteveen hier niet van genieten, want een minuut later bij een mooie aanval over rechts zette Hendrik Gustin voor op Jozef Brink, die ineens droog uithaalde en de 3-1 aantekende. Na een prachtige solo scoorde Hendrik Gustin in de 75ste minuut fraai de 4-1. In de 81ste minuut zette Ferdy Poelman na een pass van Robin Maat de 5-1einduitslag op het scorebord.

5 april 2018

5 - 1
Jochem Scholten ("14)
1-0
Ferdy Poelman ("32)
2-0
2-1
Hinke Scholten (e.d.) ("67)
Jozef Brink ("68)
3-1
Hendrik Gustin ("75)
4-1
Ferdy Poelman ("81)
5-1
Overige wedstrijden
4 - 2
0 - 1
3 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand