Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 6 november 2016 21:09

WKE '16 verplettert Buinerveen

Zoals in de lijn der verwachtingen lag, WKE bovenaan en Buinerveen onderaan, had WKE vanmiddag geen kind aan de hekkensluiter van de 5e klasse E. Ofschoon het eerst nog niet wou lukken te scoren, ondanks de vele opgelegde kansen, maar Henk Bakker, Bertus Wolters, Harold Wolters en Ferdy Poelman hadden het vizier nog niet scherp staan. Het WKE publiek moest tot de 26ste minuut wachten alvorens het grote veldoverwicht werd uitgedrukt in een goal. Het was uiteindelijk Henk Bakker die de ban brak, 1-0. Een minuut later was het Bertus Wolters die de voorsprong verdubbelde en weer 3 minuten later was het Henk Bakker die de 3-0 aantekende. In de 38ste minuut scoorde Bertus Wolters de 4-0 en Henk Bakker bepaalde in blessuretijd de ruststand op 5-0.

DE tweede helft ging door waar de eerste helft geëindigd was. Aanval op aanval golfde richting de Buinerveengoalie. In de 48ste minuut was het wederom Henk Bakker die scoorde en de 6-0 maakte. In de 62ste minuut maakte Harold Wolters de 7-0 door een klassieke fout van doelman Tjarks van Buinerveen. Harold maakte een wegwerp gebaar  alsof hij wou zeggen, zo wil ik toch niet scoren. Een minuut later werd hij gewisseld voor Willem Bakker. In de 65ste minuut maakte Bertus Wolters (in buitenspelpositie?) de 8-0.

Jan Scholten

In de 66ste minuut wordt Ferdy Poelman gewisseld voor Jan Scholten. Jan Scholten, nu 18 jaar oud, een kind van het kamp en WKE ging op 8 jarige leeftijd voetballen bij Heerenveen en later Emmen. Dit jaar liep het niet echt lekker met hem bij Emmen en kwijnde hij een beetje weg op de bank. De overschrijving van Emmen naar WKE kwam deze week rond en de lach verscheen weer op zijn gezicht. Jan, zoon van de legendarische topschutter van WKE Tinus Scholten, viel goed in, want bij zijn eerste balcontact lag de bal al in het netje, 9-0. Wat wil je meer.

In de 74ste minuut zorgt Ayhan Bas voor 10-0 en in de 80ste minuut is het Bertus Wolters die de 11-0 binnen schiet. In de 73ste en 78ste minuut verhoogt Henk Bakker de score tot 13-0, waarna Jan Scholten zijn prima invalbeurt bekroond met zijn 2e en WKE’s 14e treffer, wat tevens de eindstand werd.

6 november 2016

14 - 0
Overige wedstrijden
1 - 2
3 - 0
0 - 5
1 - 2
1 - 7
1 - 5
Bekijk: programma, uitslagen en stand