Door: Willem Zwikker - Foto's: Ronald Oldenburger- 16 oktober 2012 10:53

WKE 2 - Alcides 2

Het is ons 2e team niet gelukt om bovenaan de ranglijst te blijven. Er werd met 2-3 verloren van Alcides 2. We gaan er geen huilverhaal van maken, want ondanks een heleboel tegenwerking in het veld, viel er op de uitslag weinig aan te merken. Misschien was een gelijkspel verdiend geweest, maar helaas is ons dat niet gelukt.

En toch begon het zo mooi, al in de 1e minuut kopte Ali Al Fredawe na een goede voorzet van de opgekomen Fedde Beekman de 1-0 binnen. Wij waren het 1e kwartier heer en meester, maar lieten een 100% kans op 2-0 liggen, spits Michel van Brink slaagde er niet in deze kans te verzilveren. Gelijk hierna had de scheidsrechter de bal op de stip moeten leggen na een handsbal van een der Alcides verdedigers. Hierna verdween het overwicht en liet Alcides zien, dat zij dit seizoen een voortreffelijk elftal in het veld hebben staan. Een jonge enthousiaste ploeg, die er alles voor over had om de wedstrijd na zich toe te trekken. De 1-1 viel toen ook vrij snel, toen de middenvelder van Alcides alle tijd kreeg om aan te leggen en Wim Kok kansloos liet. WKE was de grip op de wedstrijd kwijt en bleef alleen nog een aantal malen gevaarlijk via de behendige Ali, maar die werd met alle middelen van scoringskansen afgehouden. De 1-2 was bijna een identieke situatie, ook hier bleven er weer mensen van ons staan en van buiten het zestienmeter gebied werd weer doeltreffend uitgehaald.

Na rust hetzelfde beeld, Alcides combineerde er lustig op los en wij liepen achter de feiten aan en kregen geen echte kansen meer. Toen kwam het beslissende moment n.l. de 1-3. De bal werd hoog ingebracht en onze verdediging ruimde op, hierdoor stonden er 2 jongens van Alcides achter onze verdediging op het moment dat de bal weer werd ingebracht en onze af en toe te eerlijke grensrechter Albert Zegeri vlagde terecht voor buitenspel, maar de scheidsrechter vond het geen hinderlijk buitenspel en keurde tot afgrijzen van iedereen het doelpunt goed.

Toen gebeurde er toch wat met ons team. Iedereen ging er keihard voor knokken, het voetbal werd er daardoor niet beter op, maar het was wel goed om te zien dat het team geen genoegen nam met deze stand. Via een goede aanval via de linkerkant kwam de bal voor de voeten van middenvelder Robin Jeuring en die knalde de bal als een streep in het Alcides doel 2-3. WKE zette nogmaals aan en probeerde er alsnog een gelijkspel uit te halen, terwijl Alcides in de omschakeling continu voor dreiging bleef zorgen. Tot overmaat van ramp werd toen ook nog eens Jan Velema voor een hele onschuldige overtreding uit het veld gestuurd. Aan de linkerkant buiten het strafschopgebied hield Jan heel lichtjes de tegenstander vast, maar de scheidsrechter kwam met de verklaring dat deze jongen een scoringskans ontnomen was, iets wat zelfs alles van Alcides niet begreep. Onze jongens bleven knokken en forceerden druk op het doel van de tegenstander, maar echte kansen kwamen er niet meer. Wel een aantal corners,maar ook die leverden niks op.

Verloren van een hele goede tegenstander in een spannende wedstrijd, dat misschien wel? Maar aan misschien heb je niks, dus ging de overwinning niet geheel onverdiend naar Alcides 2.

Nu een weekje vrij,dus tijd om de zaken weer goed op de rails te krijgen en laten we eerlijk zijn, we staan maar 3 punten achter op Be Quick 1887 en Alcides en dat is nog steeds een goede prestatie.

Willem Zwikker

14 oktober 2012

2 - 3
Overige wedstrijden
0 - 2
5 - 2
1 - 2
2 - 0
1 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand