Door: Willem Zwikker - Foto's: Cor Lasker- 2 oktober 2012 15:39

WKE 2 alleen aan kop

Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen het nog ongeslagen LSC1890 2 uit Sneek op het programma. Van de 1e selectie waren keeper Jeroen Lambers en Danny Holband van de partij en na zijn invalbeurt uit bij Hollandia had ook Berend Oosting aangegeven na zijn blessure minuten te willen maken in het 2e elftal. Van onze jongens kon Ihsan Chennouf wegens een rugblessure niet spelen.

Onder heerlijke weersomstandigheden begon WKE2 ijzersterk aan de wedstrijd en in een hoog tempo en met snel combinatiespel werd de tegenstander gelijk vastgezet en terug gedrongen. Al vrij snel kwam er na een soepel lopende aanval een dot van een kans voor spits Michel van Brink, maar door welke reden dan ook, miste hij volledig. Toch was het onze spits die de openingsgoal scoorde. Na een goede actie van Ali Al Fredawe, kwam de bal bij de opgekomen Jan Velema terecht en die liet een perfecte voorzet los op Michel van Brink, die’’ natuurlijk’’ koppend de 1-0 scoorde. Een verdiende voorsprong op dat moment.

De volgende goal liet lang op zich wachten, wel mooie aanvallen, meestal opgezet door de zich steeds aanbiedende Berend Oosting, maar vaak was net dat laatste balletje niet goed, waardoor veel aanvallen stierven in schoonheid. Op de goede momenten kwamen er goede lange passes van achteruit door Danny Holband en Ronny Zwikker, waar Ali en Jurnell Rojer veel gevaar mee stichtten.

Ook deed het goed spelende en jeugdige LSC van zich spreken en wij hadden over geluk niet te klagen, toen een halve omhaal van een der betere aanvallers van LSC op de lat terecht kwam. De wedstrijd werd daardoor wel spannender en wij waren dan ook blij, dat Ali via een solo de stand op 2-0 bracht wat tevens de ruststand was.

Na rust deed WKE gelijk weer waar ze mee begonnen waren en dat was de tegenstander onder druk zetten, maar LSC kwam steeds beter in de wedstrijd en nam het middenveld langzamerhand in hun bezit. Toch waren wij het weer die scoorden. Een aanval via de linkerkant leverde Michel van Brink een mooie kans op om te scoren, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd en de bal leek achter te gaan, maar Jurnell geloofde er nog in en legde de bal panklaar op het koppie van Michel en dat betekende 3-0.

De strijd was gestreden, dat dacht men bij WKE tenminste, maar niets was minder waar. LSC zette er een tandje bij en wij juist een tandje minder en door onachtzaamheid kon LSC de 3-1 aantekenen en als Jeroen Lambers zich niet ervoor had gegooid, had de doorgebroken spits van LSC binnen enkele minuten de 3-2 kunnen laten aantekenen. Zover kwam het niet en de jongens draaiden het knoppie weer om en stelden orde op zaken.Via een uitstekende actie van de ingevallen Fedde Beekman, die zich erg handig op links vrij speelde, stelde deze Ali in de gelegenheid om de 4-1 aan te tekenen.

Een verdiende overwinning voor onze jongens tegen een verrassend goed spelend LSC, dat in vergelijking met enkele jaren geleden een zeer jeugdig elftal heeft met veel potentie.Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Topper Be Quick 1887 2 op het programma en dan zullen wij beslist nog wat meer moeten laten zien om ook daar tot een goed resultaat te komen.

Willem Zwikker

Foto\\\'s www.clfoto.tk

30 september 2012

4 - 1
Overige wedstrijden
2 - 7
1 - 0
2 - 4
5 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand