Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 13 maart 2012 10:41

WKE 2 dendert door

Afgelopen zondag moest WKE2 aantreden tegen SneekWZ2 en datbetekent altijd weer een moeilijke wedstrijd. Ook nu begon de wedstrijd met 2 teams,die in de volle winst geloofden. Toch waren het onze jongens, die het betere spel toonden en WKE gaf vooral verdedigend niks weg, waardoor WKE langzamerhand de wedstrijd na zich toe trok. Na een paar kleine mogelijkheden voor onze spitsen was het Jeroen Buurke (alweer hij) die schitterend in stelling werd gebracht door Jannes Wolters en zeer beheerst de 1-0 scoorde. Vanaf dat moment werd Sneek wat sterker en voornamelijk omdat men bij WKE dacht ,dat de buit al binnen was. Verkeerde passes, verloren duels en wat minder scherp was de oorzaak, dat wij de deksel op onze neus kregen al gebeurde het doelpunt van Sneek wel heel erg per ongeluk. Harrie Teuben wilde een bal hard wegwerken, maar schoot de spits van Sneek volop in zijn gezicht en via die kaats verdween de bal onhoudbaar achter keeper Wim Kok. Ruststand 1-1.In de rust was het echt even nodig de puntjes op de I te zetten en met het inbrengen van Albor Metaliaj werd er voor een meer aanvallende variant gekozen en dat betaalde zich uit.

Onze jongens kwamen veel scherper uit de kleedkamer en Sneek werd via zeer behoorlijk aanvallend voetbal onder druk gezet en een doelpunt kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. De ene aanval na de andere werd via de zijkanten opgezet en het was wederom Jeroen Buurke die de 2-1 voor zijn rekening nam. Zeer verdiend, want Sneek kwam er nog maar sporadisch uit en als dat gebeurde stonden onze verdedigers klaar om dit op te lossen. En ja, daar is hij weer…..3-1 door alweer Jeroen Buurke, die net als vorige week 3xscoorde en opgeven niet in zijn boekje heeft staan. Albor Metaliaj scoorde na een goede, snelle aanval de 4-1 waarna de tegenstand van Sneek helemaal gebroken was. Hierna kwam het moment van de wedstrijd!!!Jannes Wolters kwam op de middenlijn in balbezit en zag dat de keeper van Sneek iets te ver voor zijn doel stond en met een werkelijk schitterende streep verdween de bal achter de keeper van Sneek. Werkelijk schitterend einde van de wedstrijd, die door onze jongens verdiend werd gewonnen en doordat Be Quick 1887 met 0-0 gelijk speelde tegen onze vrienden van SVBO staat ons 2e elftal nu 6 punten los van de naaste belagers.

Komende zondag moet ons 2e team naar Emmen AV2 en dat belooft op voorhand weer een spannende wedstrijd te worden, want ook het 2eteam van Emmen is aan een goed seizoen bezig!!

Willem Zwikker

11 maart 2012

5 - 1
Overige wedstrijden
3 - 3
0 - 0
1 - 6
4 - 2
3 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand