Door: Willem Zwikker - Foto's: Cor Lasker- 18 september 2012 11:36

WKE 2 derde overwinning op rij

Ons 2e team moest zondag aantreden tegen Velocitas uit Groningen. Velocitas had met 5-5 gelijk gespeeld tegen Achilles ’94 en gewonnen van FVC, dus op voorhand een tegenstander om  rekening mee te houden. Ons 2e team was aangevuld met Kevin Mooibroek, die het belangrijk vond om weer wat ritme op te doen. Ook nieuwkomer Kaye Coppoolse  was weer van de partij. Kevin stond samen met Ronny Zwikker  in het centrum van de verdediging en tezamen met onze backs Ihsan Chennouf en Jan Velema zorgden zij voor veel rust en vooral voor een goede opbouw van achteren uit.

WKE begon in een hoog tempo aan de wedstrijd en had al in de 1e minuut op voorsprong kunnen komen, maar er werd jammerlijk gemist. Toch werd het al vrij snel 1-0 door Kaye Coppoolse, die een combinatie met Ali El Fredawe beheerst afrondde. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. De bijna ongrijpbare Ali werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty werd feilloos ingeschoten door Ayhan Bas 2-0.

WKE had er zin in en stoomde door, de ene aanval nog mooier dan de ander, waaruit vele kansen kwamen, maar helaas net als een week eerder werden deze niet benut. Misschien was dit wel de reden, dat het tempo omlaag ging, de concentratie werd minder, veel verkeerde keuzes, maar gelukkig stond onze achterhoede steeds paraat als er ook maar van enige dreiging sprake was. Ruststand 2-0.

In de rust toch goede afspraken gemaakt met het team en naeen minuut of 10 kwam de trein weer op gang. Onder aanvoering van de beide voortreffelijke middenvelders Robin Jeuring en Souffian El Ajaji werd het tempo opgeschroefd, duels en afvallende ballen waren voor ons en konden wij het doel van Velocitas weer onder vuur gaan nemen. De behendige en technisch begaafde Jurnell Rojer scoorde de 3-0 en dat was het begin van een ALI showtje. De  4, 5 en ook de 6-0 werden in kort tijdsbestek door deze grillige spits gescoord, waarbij vooral zijn kop doelpunt uit een fantastische aanval en voorzet van Jan Velema de moeite waard was. Doelpunt nummer 7 werd gescoord door de werkelijk onvermoeibare Kaye Coppoolse.

Hierna werd het toch weer een beetje nonchalant en kon Velocitas  de eretreffer maken. Dit gebeurt nu al 3 wedstrijden achter elkaar ,dat wij teveel gas terugnemen en dan ook gelijk een tegendoelpunt krijgen. Toch werd er nog gescoord en weer was Kaye de make r8-1. De van een blessure teruggekeerde Michel van Brink viel toen in voor Ali en Michel liet gelijk zien, dat hij een spits is die kan scoren. Uit een perfecte voorzet van Jurnell Rojer scoorde hij ‘’natuurlijk’’ met het hoofd de 9-1.

Alweer een grote uitslag, waarin aangetoond wordt, dat het met het scorend vermogen goed zit, vooral als de jongens het elkaar gunnen om   en dat is nog wel voor verbetering vatbaar. In ieder geval een goede start van de competitie, maar laten wij met z’n allen niet vergeten, dat het echte werk nog moet komen en ook dan zullen wij er moeten staan en daar heb ik alle vertrouwen in.

Willem Zwikker

Foto\'s www.clfoto.tk

16 september 2012

9 - 1
Overige wedstrijden
3 - 1
0 - 7
2 - 2
0 - 3
1 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand