Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 12 april 2012 18:55

WKE 2 dicht bij titel

Zondag (1e paasdag) moesten wij naar Groningen om daar aan te treden tegen Gronitas 2, het team dat die week ervoor heel verrassend won van onze naaste belager Be Quick 1887 2. Wij waren dus gewaarschuwd en wisten wat ons te doen stond. Ons 2e elftal speelde voor de 3e keer achter elkaar in de zelfde samenstelling en dat is in deze fase van de competitie een echte meevaller. Geen schorsingen, weinig blessures en een groep, die weet dat ze het met elkaar moeten doen!

Het was inderdaad geen gemakkelijke wedstrijd, want Gronitas hield de rijen goed gesloten, waardoor er weinig ruimte ontstond voor onze aanvallende aspiraties. Het verschil in kwaliteit was wel duidelijk te zien, maar wij konden dat niet omzetten in een doelpunt. Gronitas kreeg ook nog een paarvrije trappen op een mooie plek net buiten de zestien meter te nemen, maar keeper Wim Kok deed zijn werk naar behoren. Bij ons werd het een beetje onrustig en de zorgvuldigheid ontbrak op beslissende momenten. Ieder pakte zijn verantwoordelijkheid, maar als je dat te gehaast gaat doen ondanks de beste bedoelingen, wordt het voetbal er niet beter op. De ruststand was dan ook 0-0.

In de rust hebben wij de afspraak gemaakt, dat wij zouden proberen het geduld op te brengen en vooral ons eigen spelletje te blijven spelen. Wij waren er dan ook vast van overtuigd, dat een doelpunt dan niet zou uitblijven. Gronitas kwam nog maar heel sporadisch op onze helft en kwamen ze er dan wel een keer uit, dan stonden Ronny, Harrie, Sabri en Jan klaar om de bal weer in ons bezit te brengen.

Er kwamen wat mogelijkheden voor ons, maar echt uitgespeelde kansen werden niet tot stand gebracht. Na zo’n 20 a 25 minuten gaf dan eindelijk aanvoerder Jannes Wolters een hele mooie strakke voorzet, die bij de 2epaal fantastisch werd voor gekopt door Jeffrey Cremers, waar spits Michel van Brink precies op het goede plekkie stond om het koppend af te maken 0-1. Het ijs(verzet)was gebroken en hierna kregen wij een aantal mooie kansen, die allemaal maar net geen doelpunten werden. De 0-2 werd gescoord door de wat zieke Jeroen Buurke, die toch weer zijn doelpuntje meepikte. Hierna was het een kwestie van rustig uitspelen van de wedstrijd en zorgen, dat we geen onnodige blessures of gele kaarten zouden oplopen. Hieraan werd netjes voldaan en zo konden wij weer 3 punten bij ons totaal optellen en hebben nu met nog maar 3 wedstrijden te spelen een voorsprong van 7 punten op Be Quick 1887,wat betekent, dat wij het kampioenschap voor de 2e opeenvolgende keer voor het grijpen hebben.

Zondag a.s. spelen wij tegen buurman SVBO2, die nog tegen degradatie strijdt, maar wel baat heeft gehad bij onze laatste 2 overwinningentegen Velocitas en Gronitas, die ook tegen degradatie knokken. Door onze overwinningen op deze 2 clubs is SVBO hen op de ranglijst gepasseerd. Bij een overwinning zondag a.s. kunnen wij op eigen kracht het kampioenschap binnen halen, dus kan het zondag een hele leuke dag worden. Maar eerst zal er nog gewonnen moeten worden van SVBO, maar ik heb het gevoel, dat wij er klaar voor zijn en dat wij er alles aan zullen doen om ongeslagen kampioen te worden.

Zondag a.s. WKE2-SVBO2. Aanvang 10.30 uur op Sportpark Grote Geert

PS. Wel jammer is, dat ons 1e team een uitwedstrijd heeft naar Haaglandia en pas laat weer in Emmen zal zijn. Wel hopen wij, dat wij tijdens deze belangrijke wedstrijd steun zullen krijgen van onze trouwe supporters en dat wij er een hele mooie dag van kunnen gaan maken.

8 april 2012

0 - 2
Overige wedstrijden
2 - 0
7 - 0
2 - 1
0 - 0
Bekijk: programma, uitslagen en stand