Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 13 december 2011 13:34

WKE 2 herbstmeister

Ons 2e team had voor de winterstop nog 1 wedstrijd te gaan en wel de derby tegen Hoogeveen 2, dat de laatste weken uitstekend op dreef was. De hele week werd er al over die wedstrijd gepraat en vooral over het feit, dat wij met dit team van Hoogeveen een geduchte tegenstander op bezoek kregen. Bij ons 2e ontbraken spits Michel van Brink, Sjoerd Vermeulen, Nino Pitta en de gestopte Rick Zwikker, die deze wedstrijd zijn debuut maakte als assistent-trainer. Gelukkig kregen wij de medewerking van onze hoofdtrainer en konden wij beschikken over Jeroen Buurke, Danny Holband en keeper Pieter IJzerman. Ook Bjorn Zwikker was weer van de partij en wij konden met een gerust hart aan de wedstrijd beginnen.

De onderlinge afspraak werd gemaakt, dat wij Hoogeveen gelijk zouden vastzetten door fel en aanvallend te starten. Helaas lukte dit niet, gewoon omdat Hoogeveen feller startte dan onze jongens en super gemotiveerd aan de wedstrijd begon. Hier hadden wij toch niet helemaal op gerekend. Gelukkig werd Hoogeveen niet echt gevaarlijk, maar een buitenspel doelpunt was nodig om ons echt wakker te schudden. Vanaf dat moment gingen wij meer duels winnen, maar toch leek het erop, dat een paar jongens onder indruk waren van het felle spel van Hoogeveen , waardoor zij er niet in slaagden hun normale niveau te halen. WKE2 werd sterker en Hoogeveen kon alleen nog gevaar stichtten met snelle uitvallen. Gescoord werd er echter niet, mede door het goede keepers werk van de Hoogeveen goalie.

Na rust werden onze jongens nog sterker en probeerden er alles aan te doen om een doelpunt te scoren, maar dat kleine beetje geluk ontbrak op dat moment nog. Erg goed was de wedstrijd misschien wel niet, maar de spanning binnen en buiten het veld nam naarmate de tijd verstreek  Groningen te danken, dat het niet te gek werd. Er kwamen een paar hele mooie aanvallen vooral door individuele acties van Bjorn Zwikker, maar gescoord werd er niet. Jeroen Buurke was ook nog dicht bij zijn doelpuntje en Ihsan Chennou fwist ook het net niet te vinden nadat hij alleen op de keeper af kon gaan.

Zo’n kwartier voor tijd vroeg Danny Holband toestemming om door te schuiven naar de spits en na enig aarzelen werd hij naar voren gedirigeerd, waardoor Jannes Wolters wat meer controlerender ging spelen.  dat moment speelden wij super aanvallend met maar 1 doel en dat was WINNEN. Hoogeveen kwam er even niet meer aan te pas en de druk werd alsmaar groter op het doel van Hoogeveen. Een schitterende actie van Bjorn Zwikker strandde in schoonheid, maar toen kwam het moment van Danny Holband. Een lange uittrap van Pieter werd goed gecontroleerd door Jeroen Buurke, die zijn man liet staan en heel bekeken Danny in stelling bracht en deze bracht de zolang gewenste 1-0 op het scorebord. Dolle vreugde natuurlijk, maar de wedstrijd was nog lang niet afgelopen. Er werd zo’n 10minuten bij getrokken door de scheidsrechter wegens o.a. een lange blessurebehandeling, maar onze jongens lieten deze 3 punten niet meer uit hun handenglippen en gingen toch wel verdiend als winnaars van het veld af.

Een zeer goede teamprestatie, want ondanks dat sommige jongens wat minder waren dan normaal gesproken, werd er toch door de hele ploeg met volle inzet gestreden voor deze 3punten,waardoor wij ongeslagen de winterstop in gaan als koploper van de Res. Hoofdklasse met 4 punten voorsprong op de nr. 2 Be Quick 1887.

Willem Zwikker

11 december 2011

1 - 0
Overige wedstrijden
1 - 0
1 - 1
1 - 4
2 - 2
4 - 4
Bekijk: programma, uitslagen en stand