Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 12 november 2012 13:53

WKE 2 het spoor bijster

Het voetballen op zaterdagavond is voor ons 2e team geen succes geweest. Lag het aan de voorbereiding, onwennigheid, jongens die gewoon de hele dag aan het werk waren geweest of was het gewoon, dat Achilles’94 zaterdag het betere team was? Zeg het maar. Het lag in ieder geval niet aan het veld of de verlichting, want dat was allemaal prima in orde. De ontvangst en het publiek was ook goed, dus kon je toen de scheidsrechter voor het begin signaal floot een leuke wedstrijd verwachten.

En daar leek het in het begin ook echt op. Twee aanvallende teams, die beiden voor de overwinning wilden gaan. WKE 2 ging goed van start met interim trainer Dirk Jan Gossen op de bank en Willem achter de afrastering wegens een schorsing. Een aantal mooie aanvallen, combinaties van beide kanten lieten in de beginfase de mensen toch redelijk genieten. De 1e kans was voor WKE. Ayhan Bas knalde na een goed lopende aanval de bal keihard in de bovenhoek, maar helaas voor hem en zijn teamgenoten stoot de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in. De wedstrijd ging over en weer en al vrij snel werd duidelijk, dat de inzet bij Achilles deze avond beter was dan bij WKE.

Via een fout bij ons op het middenveld en een snelle omschakeling van Achilles werd het 1-0.Toch kregen ook wij onze kansen en na een overtreding op de rand van het strafschop gebied maakte Jannes Wolters uit een vrije trap schitterend gelijk 1-1.De wedstrijd kon op dat moment beide kanten op met toch wat voordeel voor Achilles, dat een aantal malen gevaarlijk kon worden door slordigheden bij WKE. De fouten bij WKE stapelden zich op en de voorwaartsen schakelden niet meer om, waardoor Achilles alle ruimte kreeg om de 2-1 te scoren. Achilles werd nog verder in het zadel geholpen doordat de scheidsrechter(sorry) de 3-1 goedkeurde ,terwijl er een 100% overtreding op Almar Doek werd gemaakt, daar was zelfs de bank van Achilles het over eens. Dit was toch een breekpunt zo vlak voor rust.

Na rust hoop je dan dat de jongens zich herstellen, maar helaas was dat niet het geval. Fout na fout werd er gemaakt en Achilles overspeelde ons op dat moment gewoon, wat resulteerde in de 4-1. De maat was vol en Ali,Jurnell en Ayhan werden gelijk gewisseld en vervangen door Fedde, Asad en Tom,maar voor deze jongens was er nog weinig eer te behalen, want de wedstrijd was gespeeld. Ook spits Michel(hard gewerkt) en Robin werden nog vervangen door Wesley en Souffian, maar al deze wisselingen kwam het spel natuurlijk ook niet ten goede. Achilles slaagde er ook nog in de 5-1 te maken en de dikste nederlaag sinds jaren was een feit.

We hebben nu tegen een aantal jonge teams gespeeld en duidelijk is wel geworden, dat wij vooral de laatste tijd op mentaliteit en inzet worden afgetroefd en daar zal gauw wat aan moeten veranderen. Als niet iedereen zijn taak uitvoert en voor het team tot het uiterste wil gaan, dan kun je nog zulke goede voetballers in je team hebben, maar dan win je geen wedstrijd meer. Een harde constatering, maar wel een feit. WKE 2 heeft echt een goed team, maar mist de ‘’winners’’ in het team, zoals dat de laatste jaren juist wel was. Een hoop werk aan de winkel dus, maar die uitdaging moeten we dan ook maar met z’n allen aangaan en dan ben ik ervan overtuigd, dat de resultaten ook weer gaan komen.

Willem Zwikker

10 november 2012

5 - 1
Overige wedstrijden
5 - 0
1 - 3
4 - 3
1 - 5
3 - 4
Bekijk: programma, uitslagen en stand