Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 5 maart 2013 10:26

WKE 2 krijgt te weinig

Zondag 3 maart stond voor het 2e team de topper tegen koploper Alcides 2 in Meppel op het programma. Als WKE 2 nog aanspraak wilde maken op verlenging van het kampioenschap, dan moest er gewonnen worden, want Alcides stond 2 punten voor met ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. De zondag begon niet goed, want op het moment dat we wilden vertrekken bleek dat er te weinig auto’s aanwezig waren om naar Meppel af te reizen, zoiets is natuurlijk niet lekker voor aanvang van zo’n belangrijke wedstrijd. De boel werd opgelost en met frisse moed gingen onze jongens met hele grote aanvallende intenties het veld in.

De spanning was al snel volop aanwezig, maar echte kansen waren er aan beide kanten niet. WKE kreeg steeds meer de wedstrijd onder controle en eigenlijk was het wachten alleen nog maar op die bevrijdende openingstreffer, maar zoals zo vaak in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Er  werd door onze verdediging slecht gereageerd op een vrije bal, die het strafschopgebied werd ingebracht en keeper Wim Kok kon niet meer voorkomen, dat de bal met veel geluk door de speler van Alcides werd binnen getikt 1-0.

Onze jongens gaven niet op en met veel inzet en enthousiasme werd keer op keer de aanval gezocht, waarin vooral Ali Al Fredawe zich met snelle rushes onderscheidde. Ali was een aantal keren alleen door een overtreding te stoppen ,waarvan ook 2 x in het strafschopgebied van de tegenstander. Alles wat op de hand van WKE was, was dan ook echt overtuigd dat beide keren een penalty gegeven had moeten worden. Zelfs de mensen van Alcides gaven 100% toe, dat het MINIMAAL 1x een strafschop was, maar de verder goed leidende scheidsrechter uit Musselkanaal dacht er anders over. Pech voor ons dus.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld, een sterker WKE en een zich met volle macht verwerend Alcides. Echt een groot compliment aan de jongens, er werd echt keihard geknokt om een doelpunt te forceren en in ieder geval niet te verliezen, wat natuurlijk ook zeer onverdiend zou zijn geweest. Helaas bleek naarmate de tijd verstreek, dat er een aantal voetballers van ons niet het niveau konden halen van wat wij van ze gewend zijn en juist dat beetje extra misten wij in deze wedstrijd. Misschien was het de spanning, misschien omdat ze wisten dat de nieuwe trainer van WKE Claus Boekweg aanwezig was, wie zal het zeggen.

Een minuutje of 20 voor afloop werd ook laatste man Ronny Zwikker in de spits naast Michel van Brink gezet en de ene na de andere corner, vrije trap en gevaarlijke aanvallen, vooral via Ali werden geforceerd, maar pas vlak voor tijd wist Rick Zondag met een fantastische pegel de bal in het doel te krijgen 1-1. Er werd nog even alles op alles geprobeerd om alsnog het winnende doelpunt te maken, maar de tijd was helaas te kort. Daarvoor. nogmaals grote complimenten voor het team voor hun fantastische mentaliteit en inzet en ook dat geeft een heel tevreden gevoel, ondanks de teleurstelling van het niet winnen van deze wedstrijd.

In Emmen was Alcides duidelijk de bovenliggende partij, maar nu in Meppel waren de rollen echt omgedraaid, maar als trainer kan ik er vrede mee hebben als het Alcides 2 zou lukken om kampioen te worden. Een leuk goed voetballend team met een fijne vent als trainer erbij, die jongens echt beter wil maken. Ja ,daar heb ik respect voor, maar wij geven de strijd beslist nog niet op, dus Alcides zal alle zeilen moeten bijzetten om ons voor te blijven.

Willem Zwikker

3 maart 2013

1 - 1
Overige wedstrijden
1 - 5
0 - 2
8 - 0
3 - 4
2 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand