Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 15 november 2011 17:48

WKE 2 ligt OP KOERS

Zondag thuis tegen SC Erica gespeeld en deze altijd moeilijke derby met 4-0 gewonnen. Deze wedstrijd moesten wij voor het eerst aantreden zonder ons vaste verdedigingsduo Rick en Nino, die naar aanleiding van de wedstrijd tegen FVC geschorst waren. Als oplossing hadden wij gekozen voor het duo Harrie Teuben en Ronny Zwikker en wij kunnen rustig stellen, dat zij hun taak perfect uitvoerden. Na een wat aarzelend en onwennig begin was dit duo haast niet meer te passeren en gebeurde het toch nog eens een keertje, dan stond Wim Kok klaar om de situatie vakkundig op te lossen. Wij kwamen al vrij snel opeen 1-0 voorsprong door onze vrije trappen specialist Jannes Wolters, die de bal uit een vrije trap nauwkeurig in het hoekje legde. Toch bleek al snel,d at SC Erica een geduchte tegenstander was en wij geen gemakkelijke wedstrijd zouden krijgen. SC Erica speelde beslist niet als een team dat troosteloos onder aanstaat en ik durf rustig te zeggen, dat ik veel mindere teams heb gezien en dat SC Erica op deze manier de punten nog wel gaat halen. De 2-0 werd wederom gescoord door Jannes na een  goede actie van Michel van Brink, die alleen gestuit kon worden door een overtreding binnen de zestien en de penalty werd geroutineerd door Jannes in het hoekje geknald. Helaas moest al snel in de wedstrijd Sjoerd Vermeulen met een hamstring blessure uitvallen en werd vervangen door Albor Metaliaj.

Ruststand dus 2-0 en gelijk na rust een echt schitterende aanval, die helaas door Ihsan Chennouf op de paal werd getikt Hierdoor bleef de tegenstander toch nog in een beter resultaat geloven met als gevolg een open wedstrijd, die prima werd geleid door de aanwezige scheidsrechter. Toch werd het 3-0 na een werkelijk schitterende pas over zo’n 40 meter door Jannes, die perfect door Ayhan Bas werd aangenomen en met een zuiver lobje over de keeper scoorde. Toen werd het tijd om te wisselen en de licht geblesseerden Ayhan en Ihsan werden naar de kant gehaald en b-junior Wesley Hilbolling en de net 18jarige Tinus Hindriks waren hun vervangers en lieten gelijk zien, dat zij het fantastisch vonden om hun debuut te maken in dit 2e team en kweten zich bijzonder goed van hun taak!. Ook zat  keeper Emir van het b-team op de bank en deze 15 jarige keeper traint de laatste tijd al regelmatig met ons mee. Dit is natuurlijk een leuke constatering en laat ook zien, dat je maar zo geen wedstrijd hoeft af te lasten omdat er een paar spelers afwezig zijn. Helaasis niet iedere vereniging deze mening toegedaan. Het werd dan uiteindelijk ook nog 4-0 doordat spits Jeroen Buurke zijn doelpuntje meepikte en dat was hem gegund ,want samen met Michel verzette hij bergen werk, maar beide hadden tot dan toe pech met hun doelpogingen. Al met al een zeer verdiende overwinning, waardoorwij geen verdere achterstand oplopen op koploper Be Quick 1887,die wij zondag a.s. treffen in Groningen.

Vermeld dient nog te worden, dat wij zondag nieuwe warming up shirts aan hadden, die beschikbaar werden gesteld door Rinkie Hoffmann Metalenen zowel voor als na de wedstrijd er keurig bijliepen in de nieuwe trainingspakken, die ons werden aangeboden door Albert Velema, inderdaad de vader van ons talent  Jan Velema, die iedere week laat zien, dat hij eraan komt!

Willem Zwikker

13 november 2011

4 - 0
Overige wedstrijden
6 - 0
1 - 5
4 - 0
4 - 1
4 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand