Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 30 oktober 2012 09:38

WKE 2 met de hakken over de sloot

WKE2 heeft zondag de wedstrijd tegen Hoogeveen2 met 4-5 gewonnen. Na 2 nederlagen dus weer een overwinning en eigenlijk moet het verslag hier stoppen. De wedstrijd was namelijk niet om aan te zien. Hoogeveen met een aantal 3e elftal spelers in het team, waarvan de oudste 45 jaar was, leek in de eerste minuten een perfect slachtoffer te kunnen zijn voor een WKE dat op revanche uit was.

In de eerste minuten gelijk een overwicht voor WKE en al snel 0-1 door een doelpunt van de opgekomen linksback Fedde Beekman. Hij kopte een goed genomen corner van Jurnell Royer voortreffelijk binnen. Hierna alle kansen om de voorsprong al ver uit te bouwen, maar alles ging door te weinig scherpte mis en je zag bij een aantal spelers al vroeg in de wedstrijd een stukje lamlendigheid en Hoogeveen profiteerde via een uitval van deze houding en scoorde heel gemakkelijk 1-1.

Even schrokken onze jongens en schroefden het tempo weer op en het was Ali Al Fredawe, die weer via een achterlijn solootje de 1-2 aantekende. Dus maar weer gas terugnemen leken de jongens te beslissen en weer werd dit afgestraft 2-2.Vlak hierna werd er een speler van Hoogeveen 2 uitgestuurd en leek er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht, maar met 10 man slaagde Hoogeveen erin via een A junior de 3-2 te scoren. Ongelooflijk, maar het gebeurde echt.

In de rust even goed met elkaar gepraat en in de persoon van Tom Meijer een extra spits ingebracht. De jongens gingen inderdaad op jacht naar de gelijkmaker, maar alles gebeurde onsamenhangend en slordig, kansen werden weer gemakkelijk gemist. Gelukkig viel de 3-3 alsnog na een goede actie van Almar Doek, die Michel van Brink in staat stelde de bal binnen te tikken .Hoogeveen raakte vermoeid met 10 man en wij bleven druk zetten en de inzet werd toen gelukkig echt een stuk beter. De wisselspelers Tom Meijer en Asad Al Fredawe vielen goed in en Hoogeveen slaagde er niet meer in op onze helft te komen. Michel van Brink scoorde ook de 3-4 en Tom Meijer zorgde niet lang hierna ook nog eens voor de 3-5 en de wedstrijd leek gespeeld.

Maar ook nu weer dachten een aantal jongens al, dat de wedstrijd was afgelopen, terwijl de scheidsrechter echt nog niet voor het einde had gefloten en Hoogeveen werd zelfs weer gevaarlijk en slaagde erin om hun 4e doelpunt te scoren 4-5.En eerlijk is eerlijk, wij als leiding buiten het veld waren blij, dat niet lang hierna de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte en wij alsnog de 3 punten binnen hadden.

Vandaag waren er teveel jongens, die ver beneden hun niveau speelden en net zo goed een snipperdag hadden kunnen nemen. Gelukkig waren er wel een paar jongens, die wel strijd wilden leveren, maar die namen ga ik hier niet noemen, want dan wordt er toch weer gezegd van……….! Hopelijk was dit een incident en leren de jongens ook hier weer wat van en gaan ze beseffen, dat ook de inzet goed moet zijn om een prestatie te kunnen leveren.

Verder wil ik nog graag kwijt, dat Hoogeveen een schitterende accommodatie heeft gekregen, alles perfect in orde, maar het erop lijkt, dat er flink bezuinigd is op het allerbelangrijkste…nl. het nieuwe kunstgrasveld. Echt een hard veld, dan is het veld van ons op Sportpark Grote Geert toch een aantal malen beter en lekkerder om op te voetballen en daar gaat het de voetballers toch om.

Willem Zwikker

28 oktober 2012

4 - 5
Overige wedstrijden
3 - 4
4 - 2
3 - 5
0 - 7
Bekijk: programma, uitslagen en stand