Door: Willem Zwikker - Foto's: Cor Lasker- 6 november 2012 09:18

WKE 2 niet verder dan 1-1

Na de moeizame overwinning op Hoogeveen vorige week wilden wij met elkaar laten zien, dat de slechte wedstrijd toen een incident was. Het leek alsof wij er echt klaar voor waren, de instructies waren duidelijk en vol vertrouwen gingen wij het veld op. Het begin was goed en het leek een kwestie van tijd voordat er een doelpunt zou vallen.

Helaas gebeurde dit niet en het enthousiaste Sneek begon de duels te winnen en maakten het vooral onze voorhoede erg lastig. Kwamen ze wel een keer door dan stond er een 2 meter lange keeper, die in ieder geval deze dag fantastisch stond te keepen. Sneek speelde vooral op de counter, maar echten kansen kregen zij ook niet, totdat Danny Holband wilde uitverdedigen en volgens ons niet correct van de bal werd gezet, iedereen verwachte een vrije trap en bleef staan(niet goed te praten) en Sneek scoorde de onverwachte 0-1.

Het voetbal bij WKE werd er hierna niet beter op en een aantal jongens liepen alleen nog maar achter hun tegenstander aan. Gelukkig hebben wij dan Ali nog, die zijn moment dan pakt. Hij slalomde door de verdediging en werd op zo’n 3 meter van de keeper gehaakt, maar al vallend probeerde hij nog te scoren. De scheidsrechter de heer Wietze Drenth gaf voordeel, terwijl dit een 100% penalty was. De scheidsrechter gaf dat na de wedstrijd ook eerlijk toe,  alleen dan koop je er niks meer voor. Voor rust slaagden wij er ook niet meer in om gevaarlijk te worden, terwijl keeper Wim kok nog in actie moest komen, anders had je maar zo met 0-2 kunnen achterstaan.

In de rust hebben wij elkaar met schaamte aangekeken en beloofd er op volle kracht tegen aan te gaan en daarin moet ik de jongens een compliment geven, er werd na rust keihard geknokt voor een beter resultaat. We dwongen heel veel kansen af, maar of wij misten jammerlijk of de goede keeper van Sneek zat ertussen. Extra spits Tom Meijer erbij in en het offensief werd steeds groter, maar vaak gaat daarmee ook gepaard, dat de rust en overzicht verdwijnen. En de tijd begon tegen ons te werken. Sneek ontregelde het spel op alle mogelijke manieren en knokten voor wat ze waard waren. Gelukkig hield de scheidsrechter voor ons de tijd goed in de gaten, waardoor wij alsnog erin slaagden om met zijn elven(inclusief de keeper) voor het doel van Sneek voor onrust te zorgen en uit werkelijk de laatste aanval van de wedstrijd werd er door Ali gescoord.1-1. Verdiend gezien het wedstrijdbeeld, maar heel erg zuur voor de alles gevende jongens van Sneek W/Z, die erg teleurgesteld waren, dat zij alsnog in de 97e minuut de overwinning uit handen moesten geven.

Hopelijk gaan de jongens van WKE2 nu eens beseffen, dat het lekker voetballen niet het enigste is wat er gevraagd wordt om van een hardwerkende ploeg te winnen, ook zelf zullen zij de mouwen vanaf het begin moeten op stropen. Voetballend is het echt een goed team, maar de instelling mag bij een aantal jongens echt wel beter, want op deze manier gaan wij echt de aansluiting met de bovenste plaatsen missen en dat zou voor dit team heel erg jammer zijn. Hopelijk is dit weer een les geweest en kunnen wij voortborduren op de instelling van de 2e helft, dan gaat het vast nog goed komen.

Willem Zwikker

Foto’s: www.clfoto.tk

4 november 2012

1 - 1
Overige wedstrijden
6 - 1
1 - 0
2 - 5
3 - 2
1 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand