Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 6 december 2011 10:47

WKE 2 nog ongeslagen

Ook Rolderboys 2 heeft WKE 2  niet een nederlaag kunnen toebrengen. Nee, WKE 2 won met maar liefst 1-6 van de reserves van Rolder Boys. Op een nogal glad veld na de regenval begon Rolderboys sterk aan de wedstrijd, wat echter niet tot kansen leidde. De sterke defensie van WKE wist alles vakkundig op te lossen en dan ook nog eens een sterk keepende Wim Kok erachter maakte het voor Rolderboys haast onmogelijk om gevaarlijk te worden. WKE 2 nam echter vrij snel de regie in handen en met snel en verzorgd voetbal werd Rolderboys onderdruk gezet. Dit resulteerde al vrij spoedig in een doelpunt van Ayhan Bas, die de laatste tijd weer goed op dreef is. Door wat gemakzucht kon Rolderboys middels een frommeldoelpunt op 1-1 komen, maar toch leek er voor WKE geen vuiltje aan delucht. Onder leiding van de sterk leidende scheidsrechter Rene Tonen uit Pekela, die de touwtjes strak in handen hield werd WKE steeds sterker en nog voor rust werd de 1-2 gescoord door Bjorn Zwikker, die met een bekeken schot de keeper kansloos liet. Nog voor rust belandde een mooi genomen vrije trap van Jannes Wolters op de lat en mistte Ihsan Chennouf, die ook erg sterk speelde een dot van een kans.

Na rust was het eigenlijk alleen nog maar eenrichting verkeer, maar was alleen het geluk voor WKE niet aanwezig. Nogmaals de lat en 2x de paal stonden treffers in de weg, vooral de ingevallen Tom Meijer had hierbij weinig geluk. De 1-3 werd gescoord door Harrie Teuben, die bij corners altijd daar aanwezig is om gevaar te stichten. Achterin kon vrije man Ronny Zwikker een lekker partijtje spelen en konden de beide backs Jan Velema en jeffrey Cremershun snelheid goed gebruiken door als extra aanvallers te fungeren. De 1-4 werd wederom gescoord door Bjorn Zwikker, die na een solo de  keeper uitdaagde en net zolang wachtte totdat deze naar de grond ging, waarna hij met een speels lobje scoorde. De ene aanval na de andere volgde en met wat meer zuiverheid en overzicht had de score veel hoger kunnen uitvallen. De 1-5 werd weer gescoord door Ayhan Bas en de 1-6 door Tom Meijer, die eindelijk zijn verdiende doelpunt scoorde.

In dit verslag mist U misschien de naam van spits Michel van Brink, maar deze moest al vrij snel uitvallen na een botsing met een speler van Rolderboys. Eenkwartiertje voor tijd werden de jeugdspelers Piet Vermeulen en WesleyHilbolling nog ingebracht voor de licht geblesseerde Jannes Wolters en Albor Metaliaj.

Een zeer verdiende overwinning voor WKE2,dat na afloop ook nog eens te horen kreeg, dat directe concurrent Be Quick 1887 2 0-0 had gespeeld, waardoor de voorsprong op hen nu 4 punten bedraagt. Zondag a.s. is er een thuiswedstrijd tegen het sterke Hoogeveen 2,dat na een wat zwak begin van de competitie nu sterk aan het terugkomen is.

Willem Zwikker

4 december 2011

1 - 6
Overige wedstrijden
2 - 1
1 - 0
0 - 0
3 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand