Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 6 maart 2012 17:22

WKE 2 nog steeds ongeslagen

WKE 2 moest zondag de 1e competitiewedstrijd na de winterstop spelen en bij voorbaat was dat beslist niet de gemakkelijkste, want er moest in Meppel aangetreden worden tegen Alcides2. De thuiswedstrijd werd door ons 2e met een 1-0 winst afgesloten na een hele moeilijke wedstrijd.

Zonder de geschorste spelers Nino Pita en Jeffrey Cremers gingen wij na enige interne strubbelingen op weg naar Meppel en daar aangekomen werden de spelers gelijk door verwezen naar de kleedkamer waar even hele duidelijke taal door de trainer richting groep gezegd werd. Hierna stonden over het algemeen de koppies weer de goede kant op en toen de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd floot startte ons 2e team heel fel en de aanval werd gelijk gezocht .Dit resulteerde al snel in een aantal mogelijkheden, die helaas niet benut werden. Gelukkig had Jeroen Buurke het vizier wel scherp genoeg en zorgde hij naar goed doorzetten voor de verdiende 0-1. WKE2 bleef veel sterker, maar helaas hadden Ihsan Chennouf en Michel van Brink net dat kleine beetje extra scherpte niet en zo werden hele mooie kansen om zeep geholpen. Pas5 minuten voor rust kreeg Alcides de 1e echte kans, maar gelukkig voor ons  werd ook die gemist.

Na rust werd Alcides wat sterker ,maar onze achterhoede gaf geen krimp, al moest Wim Kok wel een keer erg snel zijn doel uitkomen om een treffer te voorkomen. Al vrij snel in de 2e helft moest  Ayhan Bas na een forse tackle op zijn enkel geblesseerd van het veld en werd vervangen door Albor Metaliaj. Het team richtte zich toch langzaam weer op en wederom Jeroen Buurke scoorde 0-2. Het verzet van Alcides was gebroken en de ongelukkig spelende Michel van Brink werd vervangen door Tom Meijer, die heel langzaam weer deel uit gaat maken van het team na een langdurige afwezigheid. Ookde 0-3 werd na heel sterk doorzetten ,knokken en vechten om de bal gescoord door Jeroen Buurke, die vandaag een hele sterke indruk maakte en een voetballer is, die van de 1e tot de laatste minuut zijn stinkende best doet voor het team.

Als team heeft het 2e een goede prestatie geleverd,  hoewel een kritische noot natuurlijk wel vermeld moet worden en dat is het benutten  van de kansen, want dat kan je gaan opbreken. In ieder geval is het 2e team na 14 wedstrijden nog steeds ongeslagen en bleek vandaag(maandag) dat met nog 1 wedstrijd te spelen de 2e periode is binnengehaald en dat is toch weer een prijs. Helaas was niemand ervan op de hoogte, dat ons 2e periodekampioen kon worden en zodoende moet het feestje wat hiervoor normaalgesproken gevierd wordt maar even uitgesteld worden.

Willem Zwikker

4 maart 2012

0 - 3
Overige wedstrijden
7 - 1
2 - 2
2 - 1
0 - 4
1 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand