Door: Bert Oldenburger - Foto's: Bert Oldenburger- 27 september 2011 00:23

WKE 2 op koers

Zondagmorgen om 08.00 uur met ons 2e team vertrokken naar Groningen, waar wij moesten aantreden tegen Velocitas 2. Zonder een speler van de 1e selectie met uitzondering van keeper Jeroen Lambers, die op de weg terug is na zijn schouderblessure, begon om 10.00 uur de wedstrijd en vanaf het begin trokken wij de aanval in. De eerste 10 minuten was erg goed, maar daarna zakten wij toch wat terug en lieten Velocitas in hun spel komen. Maar het was al snel te zien, dat wij over meer voetbalkwaliteiten beschikten dan onze tegenstander en kwamen dan ook op een zeer verdiende 0-1voorsprong, die door een speler van Velocitas met de teen in eigen doel werd getikt net voor onze spits Michel van Brink dacht te gaan scoren.

Het wachten was op de 0-2,maar de scheidsrechter vond het nodig de bal op de stip te leggen na een volkomen onschuldig duel en zo werd het 1-1. Een aantal jongens van Velocitas vonden het toen nodig om te proberen (bewust of onbewust ?)een paar jongens van ons uit het veld te werken en even werd de wedstrijd wat grimmiger en vooral omdat de scheidsrechter het allemaal wel goed vond. Na afloop verklaarde de goede man, dat hij echt niet alles kon zien. Voor rust werd het er toch nog gescoord na een goede actie van Ronny Zwikker, die spits Michel van Brink in staat stelde na een afgemeten voorzet koppend te scoren. Ruststand 1-2 .

In de rust moest de geblesseerde Ronny achterblijven in de kleedkamer en zijn plek werd ingenomen door Albor Metaliaj, die erg gevaarlijk is, maar voor het doel nog wat rustiger moet worden. De 1-3 en 1-4 werden gescoord door Ayhan Bas, die je op sommige momenten eigenlijk wel z'n nekkie wil omdraaien, maar vervolgens via een schitterende actie zichzelf vrijspeelt en dan scoort. Echt een jongen met veel mogelijkheden als hij nog meer in zichzelf gaat geloven en als het kan dat hij dan ook nog een goed overzicht houdt op zijn medespelers, dan zit er misschien nog wel meer in.

Het begint er op te lijken, dat wij zo langzamerhand ons niveau beginnen te halen, na een wat moeilijke voorbereiding met weinig trainingsmogelijkheden door de aanleg van ons nieuwe hoofdveld. De nieuwe jongens hebben zich lekker aangepast en het team staat er nu wel zo'n beetje. Jeffrey Cremers doet het als aanvallende back erg lekker net zoals zijn collega Jan Velema op de andere kant. Lekkervoetballen met 2 snelle jongens vanuit de verdediging. Ons verdedigingsduo Rick Zwikker en de van SVBO teruggekeerde Nino Pitta geven erg weinig weg en opbouwend nemen zij de nodige rust in acht. Op het middenveld begint Jannes Wolters weer lekker te draaien na een wat moeizaam begin, mede veroorzaakt door een late vakantie, maar intussen staat hij er weer bijna als van ouds. Links op het middenveld heeft Ronny Zwikker zijn draai gevonden en het spelplezier straalt er na een wat teleurstellend seizoen weer vanaf. Helaas moest hijgisteren dus afhaken. Rechts op het middenveld begint de van het zaterdag team overgekomen Sjoerd Vermeulen lekker te voetballen, maar hij weet dat hij nog heel wat te doen heeft om dat gevraagde stapje te maken. Voorin dus spits Michel van Brink, die na een blessure weer hard aan het trainen is om scherp te worden en wij hopen alleen maar, dat hij dit goede voornemen gaat volhouden. Hij wordt voorin vergezeld door Ayhan Bas en Ihsan Chennouf,2 jonge knapen, die een hele goede wedstrijd instelling hebben en ook veel voetbaltalent. Aan hen de taak omdat ook nog eens functioneel te maken. Onze 4e nieuweling is Tom Meijer uit Valthe, die helaas voor hem ,maar ook voor ons wat met zijn gezondheid aan het tobben is en daardoor nog niet volledig van de partij kan zijn. En gisteren hadden wij ook nog eens de B-junior Wesley Hilbolling als wissel bij ons, samen met Piet Vermeulen(broertje van) van ons zaterdagteam. Deze jongens hadden deze week een keertje met ons meegetraind en wij zijn zeker van plan dit vaker te laten gebeuren. B-junior Wesley kreeg dan ook nog eens de kans om in te vallen, nadat Tom Meijer al 10 minuten na zijn invalbeurt weer van het veld moest met problemen met zijn lichaam. Wesley maakte dus zijn debuut en deed dit erg goed.Piet kreeg dus deze keer geen speelminuten, maar ook dat zal nog wel komen. Al met al een goede start van de competitie, ook al gaat het allemaal wat moeilijker dan het vorige seizoen, maar als je 12 punten hebt uit 4wedstrijden heb je toch weinig om over te zeuren.

Willem Zwikker

25 september 2011

1 - 4
Overige wedstrijden
0 - 1
0 - 3
4 - 0
3 - 0
3 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand