Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 16 april 2013 12:10

WKE 2 telt weer mee

WKE 2 heeft er alles aan gedaan om de topper tegen Be Quick 1887 2 (de koploper in de Res.Hoofdklasse) zo goed mogelijk te benaderen. Op verzoek van de groep werden de spelers al om 11.30 uur op het Sportpark verwacht, waar Tina de koffie in de business room voor de jongens had klaar staan. In overleg met voorzitter Wolters kon het hele team inclusief leiding, geblesseerde en /of geschorste spelers hierna genieten van een voortreffelijke Halal kippensoep met broodjes, voortreffelijk klaargemaakt door de mensen van de Snackcounter van WKE. Alles is opgegaan, dus dat zegt genoeg over de kwaliteit van hetgene dat op tafel kwam. Na een kleine rookpauze vond de wedstrijd bespreking plaats en je kon voelen, dat de stemming zeer gemotiveerd was. De jongens die behandeld moesten worden konden hierna naar masseur Michel Oosting (Ditte was verhinderd) en de rest kon aan de wedstrijd voorbereiding beginnen.

Nadat er 1 minuut stilte in acht was genomen wegens het overlijden van Grote Geert, werd er om 14.00 uur afgetrapt onder leiding van, zoals later bleek, de uitstekende scheidsrechter Jan Kuipers uit Assen bleek dat WKE 2 enorm enthousiast aan het duel begon en Be Quick kwam vooral in de beginfase niet in het spel voor. Er kwamen kansen, maar het vizier stond helaas niet op scherp ,waardoor de brilstand bleef en onze tegenstander langzaam beter in het spel kon komen. Er ontstond een heftige strijd tussen 2 voortreffelijk spelende teams, maar waar Be Quick voornamelijk zeer talentvolle jonge voetballers had lopen, daar had WKE verdedigend een zeer geroutineerde as staan in de personen Rick en Ronny Zwikker en Berend Oosting, die zijn 1e volledige wedstrijd weer zou gaan spelen. Wat misschien ook nog wel hielp is, dat beide teams voor de wedstrijd te horen kregen dat kampioenskandidaat Alcides 2 gelijk had gespeeld tegen FVC 2 en er dus weer mogelijkheden lagen voor deze 2 teams.

WKE 2 gaf niks weg en via snelle aanvallen vooral via Ali Al Fredawi kregen wij toch de meeste kansen. Helaas voor ons moest na een klein half uurtje Rick Zwikker uitvallen met een blessure, maar gelukkig werd hij goed vervangen door Tom Meijer. Het hele team pakte de strijd op en er werd met alles wat mogelijk was geknokt voor een goed resultaat, waardoor het voetbal misschien af en toe wat minder was, maar de inzet van de jongens maakte alles goed.

De ruststand was 0-0 en in de pauze konden wij Robin Demeijer begroeten, die door andere oorzaken niet vanaf het begin van de partij kon zijn en zo’n 15 minuten na rust Michel van Brink verving. Niet lang hierna kwam de zo verdiende voorsprong en leek alles voor WKE 2 de goede kant op te gaan. Helaas sloop er wat angst in het team en onze tegenstander gooide er nog eens een schepje bovenop, waardoor wij teveel op eigen helft kwamen te spelen en het onheil eigenlijk over onszelf af riepen. Een mooie aanval van Be Quick resulteerde in de 1-1 en wij konden eigenlijk weer van voor af aan beginnen, want een gelijkspel zou ons niks verder brengen.

Achterin zat het goed en kon onze linksback Jan Velema regelmatig mee naar voren stormen, maar de mogelijkheden werden maar steeds niet benut. Aan de rechterkant was het Ayhan Bas,di e zijn directe tegenstander steeds de baas was, maar ook zijn voorzetten werden niet benut, hoewel Jurnell Royer er dicht bij zat. We zagen af en toe de mooiste individuele acties van Ali, maar de ontzettend goede keeper van Be Quick 1887 wist niet van wijken en pakte echt alles.

Langs het veld werden wij er haast moedeloos van en een kwartier voor tijd werd Berend Oosting naar voren gestuurd en de druk op het doel van de tegenstander werd enorm groot, het wachten was alleen nog maar op die verlossende treffer en dat terwijl de tijd maar doortikte. En toen was daar het moment van linkspoot Jurnell Royer. Een vrije trap op zo’n 20 meter schuin rechts van het doel. Jurnell, die net de schoenen van Robin Jeuring had aangedaan(zijn eigen schoenen kapot) ging achter de bal staan, nam een korte aanloop en de bal verdween ONHOUDBAAR vlak langs de 1e paal in het doel,, ongelooflijk wat een schitterend doelpunt en wat een feest bij alles en iedereen van WKE.

Dik verdiend, zeer zeker, maar zolang je niet scoort telt dat allemaal niet. De wedstrijd duurde toen nog zo’n 2 a 3 minuten en daarna kon het feest losbarsten. WKE 2 had gedaan, waar al een tijd over gesproken werd en heeft hiermee laten zien, dat je met elkaar een heleboel kunt bereiken. De afgelopen weken goed met elkaar getraind, goede sfeer, een perfecte voorbereiding en een fantastische instelling die dan kunnen leiden tot een resultaat als deze overwinning op een zeer goed voetballend Be Quick 1887 2. Een wedstrijd op een goed niveau, hoog tempo en veel strijdlust, maar wel met respect voor elkaar en voor de scheidsrechter, zorgde ervoor, dat deze wedstrijd echt de moeite waard was.

WKE 2 moet nu nog 4 wedstrijden spelen en de 1edaarvan is donderdag 18 april a.s. tegen Emmen 2. Aanvang 19.00 uur op Sportpark Grote Geert.

Verslag: Willem Zwikker.      Foto’s: www.clfoto.tk

14 april 2013

2 - 1
Overige wedstrijden
1 - 1
4 - 9
8 - 2
2 - 2
6 - 5
Bekijk: programma, uitslagen en stand