Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 17 april 2012 00:46

WKE 2 terechte kampioen

WKE2 is gisteren 3 wedstrijden voor het einde van de competitie in de Res. Hoofdklass A ongeslagen kampioen geworden. De jongens van trainer Willem Zwikker wonnen gisteren de derby tegen SVBO 2 met maar liefst7-0 en zijn door deze overwinning niet meer in te halen door de enige belager Be Quick 1887 2.

Onder het toeziend oog van het vele publiek ging WKE gelijk fel van start en waren er al heel snel een paar grote kansen, maar tot de 7eminuut werden deze niet benut. Toen echter kwam de rechtsback Jeffrey Cremers heel goed door op de linkerkant. En liet een perfecte voorzet van zijn schoen afkomen, die onhoudbaar door spits Michel van Brink werd ingekopt. WKE ging fanatiek door en in de 12e minuut was het Jeroen Buurke, die de2-0 liet aantekenen. Hierna kreeg WKE een uitstekende kans om 3-0 te maken, maar de toegekende penalty werd door Jannes Wolters op de paal gemikt. SVBO kreeg toen hun enigste kans in de 1e helft toen de goed leidende scheidsrechter Pals uit Erica SVBO een penalty toekende. De penalty werd echter met een katachtige reactie door keeper Wim Kok onder uit de hoek getikt, zodat SVBO niet kon terugkomen in de wedstrijd. Spits nummer3 Ayhan Bas liet het er niet bijzitten en maakte enige tijd later de 3-0. Hierna nam WKE wat gas terug en kon SVBO ook af en toe aan voetballen toekomen. Helaas voor hen werd Arjan Grummel met zijn 2e gele kaart uit het veld gestuurd en kon WKE de wedstrijdlekker uitspelen. Na een overtreding op Ihsan Chennouf kreeg WKE weer een penalty en weer ging Jannes Wolters achter de bal, maar dit keer liet hij de keeper kansloos 4-0.

Na rust werd het eenrichtingsverkeer en als de aanval van SVBO een keer dreigend leek te worden, stonden Ronny Zwikker, Harrie Teuben , JanVelema en Sabri klaar om in te grijpen. Het wachten was op het volgende doelpunten die werd gescoord door Ihsan Chennouf, die net buiten de 16 de bal in een keer op zijn slof nam 5-0.De 6-0 was weer een staaltje traptechniek van Jannes Wolters, hij zag de keeper wat te ver voor zijn doel staan en van grote afstand maakte hij alweer een wereld goal! Kansen genoeg, maar de scherpte was er met deze stand wat vanaf en vooral spits Michel van Brink had een paar keer pech met zijn kopballen. Ook Tom Meijer ,die ingevallen was voor Michel slaagde er net niet in om zijn doelpuntje mee te pikken. Ook de 16 jarige Wesley Hilbolling viel nog in en droeg zijn steentje bij aan het behalen van dit kampioenschap. De laatste treffer werd wederom gescoord door Jeroen Buurke, waarmee hij de eindstand op 7-0 bepaalde.

Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon het feest los barsten. Na het kampioenschap van vorig jaar dus weer de titel voor WKE 2,dat zich nu kan gaan voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar werden de WKE ers in de halve finale uitgeschakeld door Excelsior ’31 uit Rijssen.

WKE 2 is nu ingedeeld bij HSC’21 uit Haaksbergen (13 mei uitwedstrijd) en AFC Amsterdam, dat op bezoek komt op Sportpark Grote Geert.

Groeten Willem Zwikker

15 april 2012

7 - 0
Overige wedstrijden
4 - 3
3 - 2
2 - 1
2 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand