Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 29 november 2011 16:14

WKE 2 weer aan kop

Zondag 27 november zou een vrije dag zijn, maar doordat SVBO 3 weken geleden de wedstrijd had afgelast, moesten wij dus aan de bak in Bargeroosterveld. ‘S morgens ging er veel mis. eerst belde Jeroen Buurke ‘s morgens om half 8, dat hij niet in staat was te voetballen. Een half uurtje later hetzelfde verhaal met Tom Meijer en weer even later assistent Tijs Wiering, ook nog eens een keer. De telefoon gepakt en jeugdspeler Wesley Hilbolling en Piet Vermeulen uit bed gebeld en complimenten voor die jongens, ze waren gelijk bereid om te komen. Toch klasse natuurlijk.

Aangekomen op het sportpark van SVBO bleek toen ook nog eens, dat wij op een bijveld moesten spelen en daar werden wij niet vrolijker van. Wel van de partij was Bjorn Zwikker, die afgelopen week had meegetraind met het 2e team en die gelukkig weer wilde proberen een lekker wedstrijdje te spelen, wat hem ook goed afging. Met een zeer harde wind dwars over het veld ging de wedstrijd onder leiding van de sterk fluitende scheidsrechter Smit uit Musselkanaal van start. Al snel bleek, dat WKE een beetje tam aan de wedstrijd begon, waardoor het zeer jeugdige SVBO in de beginfase af en toe gevaarlijk uitkwam. Gelukkig schakelde WKE 2 toen een tandje bij en was het een kwestie van tijd voordat de 0-1 zou vallen. Na enige goede mogelijkheden slaagde Ayhan Bas erin het net te vinden en vanaf dat moment had WKE de wedstrijd onder controle. De 0-2 werd gescoord door de naar voren gekomen Harrie Teuben en nog voor rust zorgde Bjorn Zwikker voor de 0-3.

Het weer werd er niet beter op ,een nog hardere wind, behoorlijke regenbuien maakte het er allemaal niet vrolijker van. Gelukkig bleef het spel van WKE2 goed en de ene kans na de andere werd afgedwongen, maar een beetje pech, onzorgvuldigheid of gewoon een beetje te laconiek zorgden ervoor, dat doelpunten eerst uitbleven. Een hele mooie vrije trap van Jannes Wolters, die op de kruising paal en lat kwam werd alsnog binnen gewerkt door Albor Metaliaj 0-4. SVBO kwam er niet meer aan te pas en de achterhoede onder leiding van het sterk spelende duo Harrie Teuben en Ronny Zwikker heersten heel eenvoudig.

Toen werd het tijd te wisselen. Sjoerd Vermeulen (weerterug na een blessure) kwam in het veld voor Jeffrey Cremers en broertje Piet kwam in het veld voor Harrie Teuben. Ook de 15 jarige Wesley Hilbolling werd ingebracht voor Ihsan Chennouf. Deze jeugdspeler had nog bijna gescoord, maar kwam net een teenlengte tekort om de keeper te verrassen, heel jammer! De 0-5 werd weer door Ayhan Bas gescoord, die na een hele mooie solo schitterend scoorde.

Dit was ook de eindstand en na deze overwinning staat WKE2 weer op de 1eplaats in de Res.Hoofdklasse en heeft voor de winterstop nog 2 wedstrijden te gaan nl. volgende week Rolder Boys 2 uit en zondag 11 december thuis tegen Hoogeveen 2.Verder valt nog te vermelden, dat er veel supporters van WKE op het duel in Bargeroosterveld waren afgekomen, wat heel stimulerend werkt voor de jongens. Ander nieuwtje is, dat Rick Zwikker noodgedwongen wegens een chronische heupblessure stopt met voetballen en vanaf deze week assistent gaat worden van trainer/vader Willem Zwikker. Na de winterstop wordt er dan gekeken of hij nog weer aan het voetballen toekomt of assistent bij WKE 2 blijft.

Willem Zwikker

27 november 2011

0 - 5
Bekijk: programma, uitslagen en stand