Door: Willem Zwikker - Foto's: Ronald Oldenburger- 12 september 2012 11:25

WKE 2 weer winst

Zondagmorgen jl moesten wij al om 10.00 uur voetballen in Rolde tegen Rolder boys2. Achteraf niet verkeerd, want in de loop van de dag werd het een hele warme zomerdag. In ons team vandaag Almar Doek, die na zijn blessure weer wat ritme moest opdoen en tevens nieuweling Kai Coppoolse, die bij ons  wat wedstrijd ritme moest  opdoen. Ook Ayhan Bas was weer van de partij en keeper Jeroen Lambers had van plekkie gewisseld met Wim Kok. Afwezig bij ons waren spits Michel van Brink en Tom Meijer, die beiden niet konden spelen wegens een enkelblessure.

Met Almar naast Ronny Zwikker in het centrum van de verdediging en Kai als diepste middenvelder ging het team zeer sterk van start. Met veel lopende mensen, veel stoorwerk en uitstekende combinaties kwam de tegenstander er het 1e kwartier niet aan te pas. Dit resulteerde al vrij snel in de 0-1 door Ali Al Fredawe, die deze morgen een plaag voor de verdediging van Rolder boys was. De 0-2 werd gescoord door Ayhan Bas, die een penalty feilloos benutte. Na een kwartiertje zakte het tempo wat in en kon ook Rolder boys af en toe voor het doel van Jeroen Lambers komen. Dit leverde echter geen kansen op, temeer daar Jeroen uiterst geconcentreerd stond te keepen. Dekansen stapelden zich op, maar het vizier stond vandaag niet scherp genoeg en duurde het tot vlak voor rust tot Kai Coppoolse na goed doorzetten zijn 1edoelpunt voor WKE maakte. Ruststand 0-3.

Na rust wederom een zeer sterk begin van onze jongens. In eenhoog tempo werd de verdediging van Rolder boys bij vlagen aan gort gespeeld en na een hele mooie opgezette aanval kon de mee opgekomen Jan Velema uit een perfecte voorzet koppend scoren 0-4.

De warmte nam toe en dat was later in de wedstrijd ook aan het tempo te merken en af en toe werd er zeer nonchalant met balbezit omgegaan. Hierdoor werd Rolder boys ook in de gelegenheid gesteld om de eretreffer  te maken en eerlijk is eerlijk, dat verdiende dat team ook, want zij bleven voor een goed resultaat knokken. Bij ons vonden de jongens het wel goed en als we dan toch nog eens gevaarlijk werden door Jurnell Rojer, dan vlagde de grensrechter wel weer voor buitenspel, dus dat schoot ook niet op!!

Twee wedstrijden gespeeld en 2x gewonnen. We zijn op de goede weg ,maar moeten wel beseffen, dat wij beslist niet tegen de sterkste teams hebben gespeeld en dat wij het ons niet kunnen veroorloven om maar 2x een kwartiertje vol gas te geven.

Willem Zwikker

9 september 2012

1 - 4
Overige wedstrijden
1 - 1
3 - 2
2 - 0
9 - 1
0 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand