Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 30 september 2013 20:50

WKE 2 wint 2 keer dik

WKE 2 heeft vorige week op sportpark Grote Geert tegen Alcides met 5-0 gewonnen. Hiervan is geen verslag bij de redactie binnengekomen, maar wel een aantal prachtige foto’s van Cor Lasker. Deze gaan hierbij. Wilt u nog meer foto’s van Cor bekijken, dan kan dat op zijn site www.clfoto.nl.

Afgelopen zondag speelde WKE 2 in Groningen tegen GVAV Rapiditas. Ook nu een mosterscore en wel 11-0.

Zondag een hele mooie voetbal dag gehad. eerst met het 2e elftal mee geweest naar GVAV RAPIDITAS in Groningen, waar met zeer overtuigende cijfers werd gewonnen en toen precies op tijd aanwezig op Sportpark Grote Geert om ons 1e elftal te zien winnen. Nou.dan kan je dag niet meer stuk he!

Ons 2e team moest op een kaal en winderig sportpark Kardinge aantreden tegen een jong en gemotiveerd team en in het begin van de wedstrijd leek het er dan ook helemaal niet op dat het zo’n grote uitslag zou worden. Onder leiding van een jonge(30 jaar) en echt goede scheidsrechter uit Hoogezand duurde het tot de 18e minuut tot WKE zijn hogere spelniveau kon uitdrukken in een doelpunt. Het was Wouter Beijering, die voor 0-1 zorgde.

Vanaf dat moment werd het heel erg leuk om naar ons team te kijken. De posities, omschakeling etc werden goed ingevuld en de ene mooie aanval na de andere volgde en het was Ayhan Bas die de 0-2 scoorde. Het middenveld met Rick Zondag, Mo Kaddouri, Roy Hooiveld en Emad Sanafikhah was volledig in handen van WKE, waardoor de aanvoer naar de spitsen Wouter en Ayhan ruim aanwezig was In de 40ste  en 43ste minuut was het Wouter Beijering die voor de 0-3 en 0-4 scoorde, waardoor zijn hattrick volledig was.Met deze stand ging men rusten en toen bleek,dat trainer Geert van der Tuuk bij lange na niet tevreden was en zich tijdens de rust wel even heeft laten horen.

Toch was het met de harde wind tegen even rommelig na de rust en kreeg GVAV hun enigste kleine kansje, maar keeper Wim Kok werd eenvoudig winnaar. Er werd achterin sowieso helemaal niks weggegeven door Ronny Zwikker, Franck Middelkamp, Jan Velema en Bouke Scholten, die zeer geconcentreerd liepen te spelen. In de 60e minuut was het Jurnell Rojer die het doelpunten festijn weer opende 0-5.

In een hoog tempo zagen de spelers van GVAV alle hoeken van het veld en werden van het kastje naar de muur gestuurd. Het werd zelfs zo erg, dat de spelers op een gegeven moment zeiden dat ze volgende week beter pannenkoeken konden gaan bakken omdat dat veel leuker was. Het was de sterk spelende Emad, die de 6-0 scoorde, waarna Ayhan zijn 2e doelpunt en voor WKE de 0-7 scoorde. Wouter Beijering scoorde zijn 4e dus 0-8 en in de 78e minuut maakte ook Jurnell zijn tweede doelpunt 0-9.

GVAV wilde niet dat WKE het 10e doelpunt maakte, maar kon toch niet voorkomen, dat vanuit de achterhoede Franck Middelkamp opkwam en meteen maar even voor de 0-10 zorgde. Het feest was nog niet afgelopen, want Wouter vond zijn 4 doelpunten nog niet voldoende en scoorde dus nog maar even de 0-11.

Compliment aan de jongens,dat ze bleven doorgaan tot het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter en ook een compliment aan de tegenstander, die bleef voetballen en niet overging tot afbraakvoetbal en overtredingen. Enigste minpuntje was de blessure, die Albor Metaliaj opliep in een duel en we hopen, dat hij gauw weer van de partij is.

Zo langzamerhand zie je dat er een heel leuk en goed voetballend 2e team aan het ontstaan is en zoals ze nu spelen gaan ze zeker meedoen voor de bovenste plekken.

Verslag: Willem Zwikker      Foto’s WKE 2-Alcides 2: Cor Lasker www.clfoto.tk

29 september 2013

0 - 11
Overige wedstrijden
1 - 1
5 - 2
1 - 5
1 - 6
1 - 7
Bekijk: programma, uitslagen en stand