Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 13 november 2013 14:42

WKE 2 wint met moeite van Heerenveen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen laagvlieger Heerenveen 2 op het programma en dat moest bij voorbaat al 3 punten betekenen(werd er gezegd). Oke, het 2e team begon goed aan de wedstrijd en leek inderdaad een gemakkelijke klus te hebben. Maar Heerenveen was niet gekomen om maar een beetje toe te kijken en hadden aanvulling gekregen van een paar jongens van hun 1e team en gingen enthousiast de strijd aan, die zich in de 1e helft wel grotendeels afspeelde op hun helft.

WKE 2 had deze dag door omstandigheden de routine op de bank zitten in de persoon van aanvoerder Ronny Zwikker, Jannes Wolters en Robin Jeuring en dat leek hen toch op te breken, want het spel werd zienderogen minder, veel foute passes, weinig beweging en toch een paar jongens, die onder de maat bleven(onderschatting ?).Toch was het wachten op een bevlieging van de alweer sterk voetballende Ayhan Bas, maar ook hij slaagde daar niet in.

Na rust hetzelfde beeld en hiervoor kregen zij de rekening gepresenteerd. Via een uitval scoorde Heerenveen 2 heel koelbloedig de 0-1 en schrok heel WKE wakker. De routine kwam er in en aanval naar aanval volgde op het doel van de gasten en het was Ayhan Bas, die een goede aanval via Jurnell Rojer heel netjes afrondde 1-1.

Helaas werd het spel allemaal te gehaast en als volger van WKE 2 wist ik niet wat me overkwam. Punten laten liggen tegen deze tegenstander? Nee, dat kan echt niet. Vlak voor tijd werd de zoveelste aanval opgezet en werd de bal beroerd met de arm van een verdediger van Heerenveen en de verder goed leidende scheidsrechter wees heel gedecideerd naar de penalty stip en Ayhan liet zich dit kansje niet ontnemen 2-1.Met veel pijn en moeite werd het einde van de wedstrijd gehaald en de punten waren binnen.

Een gestolen overwinning? Nee beslist niet gezien het kwaliteitsverschil, maar wel een hele gelukkige overwinning en heel sneu voor de gasten uit Heerenveen, die werkelijk alles hadden gegeven om met een puntje naar huis te gaan. Hopelijk zijn de jongens zich er van bewust, dat met deze instelling het heel gemakkelijk mis kan gaan en dat dan iedere tegenstander moeilijk te bestrijden is. Men kan een voorbeeld nemen aan onze linksback Bouke Scholten, die alles maar dan ook alles eraan doet om te winnen en hopelijk wordt dit overgenomen door de rest van het team, want instelling is een eerste vereiste om tot prestaties te komen.

Verslag: Willem Zwikker

10 november 2013

2 - 1
Overige wedstrijden
4 - 4
4 - 2
4 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand