Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 17 december 2013 10:28

WKE 2 wint van versterkt FVC 2

WKE 2 moest zondag 15-12 voor de laatste wedstrijd voor de winterstop aantreden tegen FVC 2 uit Leeuwarden. Trainer Geert van der Tuuk kon door omstandigheden niet aanwezig zijn dus mocht ik (Willem Zwikker) het team voor een keertje weer eens coachen. De middag begon niet goed, want een uur voor de wedstrijd bleek, dat Robin Jeuring te ziek was om te spelen en in de warming up bleek, dat Emad Sanafikhah teveel last van zijn knie had na een kleine valpartij van de trap thuis. Dus snel geschakeld en de niet fitte Ronny Zwikker opgesteld en Jannes Wolters bij het eten weggeplukt om ons bij te staan, wat voor Jannes geen enkel probleem was gelukkig. Toen kregen we nog even te horen, dat FVC met 8 spelers uit de 1e selectie aangekomen was en zij ervan overtuigd waren om voor een stuntje te zorgen. Nou, zoiets is na 2 nederlagen lekker te gebruiken in de wedstrijd bespreking en WKE ging dan ook super gemotiveerd het veld in.

Maar inderdaad bleek al gelijk, dat er een heel goed team van FVC in het veld stond met stuk voor stuk goede jonge voetballers. WKE 2 ging een moeilijke middag tegemoet, maar met veel inzet werd er toch langzamerhand aan een overwicht gewerkt en met goede snelle aanvallen werd het doel van FVC bestookt. Achterin gaven we helemaal niks weg en het vertrouwen groeide. Na een fantastische solo van Ali Al Fredawi, die drie man op rij passeerde kon Ayhan Bas de 1-0 aantekenen en dat was geeneens onverdiend. De wedstrijd golfde in een behoorlijk tempo op en neer, maar WKE gaf achterin met Ronny Zwikker, Jan Velema, Bouke Scholten en de zeer gedisciplineerd spelende Rick Ots helemaal niks weg en anders was daar keeper Wim Kok nog wel.

Na rust een zelfde beeld, de spanning was continue aanwezig en FVC ging wat meer risico’s nemen om de gelijkmaker te scoren en de druk nam toe. Bij een snelle uitbraak van FVC werd de bal voorgegeven en kwam er een speler van FVC 2 vrij te staan bij de 2e paal ,die de bal hard probeerde in te schieten, waar Jan Velema in een uiterste krachinspanning dat nog probeerde te beletten, maar helaas de bal tegen de hand kreeg, waardoor FVC 2 een penalty kreeg en Jan Velema met rood van het veld moest. Een erg zware beslissing…en rood en een penalty. Wim Kok was kansloos op de goed ingeschoten strafschop en de stand werd daardoor 1-1.

Even leek het erop, dat dit een mentale tik zou zijn, maar het team ging nog meer voor elkaar werken en het middenveld met Albor Metaliaj (uitstekende wedstrijd), Rick Zondag(steeds beter) en Jurnell Rojer(gevaarlijk) stond met hulp van de klasse spelende Ayhan Bas de tegenstander op het middenveld geen enkele ruimte toe en probeerden met snel balspel de voorwaartsen Ali en Wouter Beijering te bereiken.

Zo’n 20 minuten voor tijd moest de geblesseerde Jurnell plaats maken voor Jannes Wolters(waardoor er wat meer rust kwam) en de leeg gespeelde Wouter werd vervangen door Leroy Flory. En het super gemotiveerde tiental trok toch weer ten aanval met de intentie de 3 punten in Emmen te houden. En ja, de kans kwam er toen Ali weer aan een solo begon en onreglementair door de keeper werd afgestopt. Penalty voor WKE 2 en geel voor de keeper van FVC. Het was Ayhan Bas, die de verantwoording opeiste en de penalty perfect inschoot, 2-1 en nog zo’n 5 minuten te spelen dachten wij. De scheidsrechter vond het echter nodig om nog eens zo’n 5 minuten erbij te trekken, dus werd het nog wel even billen knijpen voor alles en iedereen die WKE een warm hart toedraagt. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter dolle vreugde aan de kant van WKE 2 over het zwaar bevochten resultaat en diepe teleurstelling bij het team van FVC 2, dat vanmiddag op een overwinning had gerekend. Een mooie afsluiting van de 1e competitiehelft voor ons 2e team en hopelijk kunnen zij daar na de winterstop een goed gevolg aan geven.

Verslag: Willem Zwikker

15 december 2013

2 - 1
Overige wedstrijden
3 - 1
7 - 2
3 - 1
2 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand