Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 10 november 2017 09:58

WKE dapper strijdend ten onder

Gisteravond speelde WKE in Assen haar bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Achilles 1894. Vanaf het begin was het duidelijk dat Achilles een maatje te groot was voor WKE. Vooral het eerste deel van de eerste helft kreeg Achilles kans op kans, maar door slordig afwerken en met verve verdedigen van WKE werd lang de nul gehouden. WKE gaf zich niet zo maar gewonnen en loerde op de counter. Een perfect uitgevoerde counter in de 20ste minuut zorgde bijna voor de 1-0 voor WKE. Henk Bakker speelde de bal op links vrij en krulde de bal langs de verdediging van Achilles op de opkomende Hendrik Gustin. Die nam de bal ineens met de binnenkant van de voet, maar de bal ging net over.

In de 34ste minuut was het dan toch raak. Slordig en te nonchalant uitverdedigen bracht Achilles in balbezit en kon Joost Bosma vrij doorlopen op doelman Jan Wolters. Het harde schot van Joost Bosma werd nog wel aangeraakt door Jan Wolters, maar de bal verdween in het doel. Ruststand 1-0.

De 2e helft met Ronald Oosting voor Robin Maat was het nog wel Achilles dat de overhand had, maar kwam ook WKE meer aan het voetballen toe onder aanvoering van de zeer talentvolle Jochem Scholten. Regelmatig stuurde hij met op het oog simpele voetbewegingen een aantal Achillesspelers het Asser bos in. Helaas raakte Henk Bakker in scoringspositie geblesseerd aan zijn dijbeen en werd vervangen door Hicham Amraoui.

In de 69ste minuut werd het dan toch 2-0. Sander Meertens dacht de bal te kunnen afschermen en hem zo over de achterlijn te laten lopen, maar daar dacht Matthijs Hensens anders over en pikte de bal op en bracht Stan Haanstra voor een leeg doel en die had geen moeite de 2-0 aan te tekenen. In de 73ste minuut werd Harold Wolters vervangen door Aron Slagter.

In de 78ste minuut was er een hoofdrol weggelegd voor doelman Jan Wolters. Achilles had een onterechte strafschop toegekend gekregen voor een tackle van Sander Meertens. Die tackle was volledig op de bal en Matthijs Hensens struikelde over de geblokkeerde bal. Met veel bombarie stortte hij ter aarde. Bastiaan Jager plaatste zich achter de bal en schoot links van doelman Jan Wolters in de hoek. En met een katachtige sprong ranselde Jan de bal uit de hoek. Hij kon hem niet klemvast pakken , maar ook in tweede instantie dook hij met ware doodsverachting op de bal en plukte de bal van de voet op de instormende Bastiaan Jager. De vreugdekreet van Jan was te horen tot ver buiten Assen, want dit is al de 2e keer dat hij een strafschop stopt. Bovendien kan hij terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

In de 80ste minuut was daar zo ineens Bernando Veenvliet die verdienstelijk de linksback positie invulde, die met de bal oprukte tot over de middellijn en aangemoedigd door de WKE supporters haalde hij ineens snoeihard uit van zo'n 35 meter en zijn bal scheerde maar millimeters over de kruising. In de 89ste minuut kreeg WKE een corner en sommeerde trainer Berend Oosting iedereen, behalve de doelman naar het strafschopgebied van de tegenstander. 2 spelers van Achilles bleven op de middellijn staan. De afgeslagen corner werd naar voren gepeerd en de 2 aanvallers van Achilles, met als doelpuntenmaker Matthijs Hensens, hadden geen moeite om Jan Wolters kansloos te laten, ofschoon Aron Slagter nog een uiterste poging deed een goal te voorkomen. Eindstand 3-0.

Al met al kan WKE terugkijken op een goede en leerzame wedstrijd.

Door de matige verlichting zijn de foto's van iets mindere kwaliteit.

9 november 2017

3 - 0
Joost Bosma ("34)
1-0
Stan Haanstra ("69)
2-0
Matthijs Hensens ("89)
3-0
Bekijk: programma, uitslagen en stand