Door: Bert Oldenburger - Foto's: Bert Oldenburger- 25 september 2011 22:10

WKE de kansen, JVC de punten

Een oud en waar gezegde luidt: Als je niet scoort, kun je niet winnen. Deze waarheid ging vanmiddag weer eens op en nu voor WKE. Terwijl WKE kans op kans om zeep hielp was het JVC dat tweemaal, uiterst effectief, toesloeg.  En niet met zo maar goals, maar twee wonderschone doelpunten. Na zo'n kleine 20 minuten was het Dennis Schouten, die van net buiten het strafschopgebied, de bal, zonder aan te nemen, over doelman Diederik Bangma lobte.

Op dat moment had WKE al een paar kansjes gehad. In de loop van de eerste helft stapelden zich de kansen op voor WKE. Eerst was er een scrimmage, waarbij tot drie keer toe in kansrijke positie werd ingeschoten, maar steeds was het een been of een andere ledemaat die de gang naar het net versperde. Ook Jan Hooiveld kreeg nog een goede scoringskans. De grootste kansen waren weggelegd voor Robert Fik en Erwin Buurmeijer. Eerst werd Erwin Buurmeijer de diepte ingestuurd. Hij schermde de bal goed af en kapte uiteindelijk naar zijn linkerbeen en kwam oog in oog met doelman Bart Tinus. Zijn inzet werd in een reflex door de doelman gestopt.

Robert Fik was nog dichter bij een treffer, want de doelman was al uitgespeeld, maar ook zijn inzet werd door een verdediger met  een uiterste krachtsinspanning met een sliding van de doellijn getrapt. Ook in de bestuurskamer van JVC ging het gesprek over de gemiste kansen. Enkele bestuursleden van JVC zeiden dat een 5-1 ruststand reëel was geweest.

In de tweede helft ging WKE onverdroten voort met kansen missen. Eerst was het Anton Jongsma die tegen de keeper aanschoot en even later was het Jan Hooiveld die zijn inzet van de doellijn zag trappen. En zo waren er nog een aantal mogelijkheden, zonder dat dit tot resultaat leidde. En zoals zo vaak, scoor jezelf niet, dan doet de tegenstander het wel. Een vrije trap, een paar meter buiten het strafgebied, werd door Randy Hofmeijer schitterend  in de verste hoek gekruld.

Even later was er een mooie omhaal van Jan Hooiveld, maar zijn inzet ging net naast. Weer een paar minuten later was Ryan Bruinsma net laat om te scoren. Toch scoorde WKE nog tot ieders verrassing. Al in blessuretijd kwam een hoge bal in het doelgebied van JVC  en Peter van der Slot kwam alleen voor doelman Bart Tinus en zijn inzet verdween wel in de goal. In de laatste resterende minuten  probeerde WKE nog van alles, maar gescoord werd er niet meer.

WKE speelde helemaal niet zo gek en voetbalde beter dan JVC. Misschien moeten we ons toch zorgen gaan maken over het scorend vermogen van WKE. Ik zal dan nog maar weer eens een bekende kreet uit het trainersjargon uit de kast halen. Zorgen maken, nee dat doen we nog niet, als we geen kansen meer creëren, dan pas gaan we ons zorgen maken. En daar ben ik het ook wel mee eens, maar zo af toe een balletje binnen prikken kan dacht ik geen kwaad.

25 september 2011

2 - 1
Overige wedstrijden
0 - 1
0 - 3
3 - 1
3 - 2
2 - 2
2 - 2
2 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand