Door: Jan Oosting - Foto's: Ronald Oldenburger- 8 april 2018 18:18

WKE gemakkelijk langs DVC

Onder het genot van een gesluierd zonnetje en een lekkere temperatuur startte de wedstrijd WKE-DVC. WKE begon daar waar het donderdag eindigde, gretig en direct spelend. Het was een kwestie van tijd wanneer WKE de eerste goal zou scoren. Na een vijftal corners voor WKE was het dan eindelijk in de 14e minuut raak. Ferdy Poelman scoorde  uit een voorzet van Hendrik Gustin.2 minuten later soleerde Henk Bakker door de defensie van DVC en scoorde met zijn chocoladebeen (rechts). Nadat Jochem Scholten alleen voor de keeper niet wist te scoren werd het in de 29ste minuut 3-0 door Ferdy Poelman . In de 39ste minuut een splijtende pass van Sander Meertens op Hendrik Gustin die na een solo beheerst in de verste hoek scoorde. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft speelde WKE wat minder gedreven, maar bleef wel de beter ploeg en bleef de wedstrijd dicteren. Nadat Henk Bakker met zijn linker de bal op de lat had gekruld was het dezelfde Henk Bakker die in de 55ste minuut de 5-0 wist binnen te schieten. Ferdy Poelman had zijn aantal doelpunten behoorlijk omhoog kunnen schroeven, maar zag er bij diverse pogingen enigszins ongelukkig uit.

Het van deze heerlijke zomerdag genietende publiek  moest tot de 80ste minuut wachten op de 6e goal. Het was Jozef Brink die zijn doorzetten beloond zag en tussen 2 verdedigers scoorde. De laatste goal was voor Bernando Veenvliet die de bal wel of niet binnen tikte. De grensrechter wees naar het midden en daarmee kwam de eindstand van 7-0 tot stand.

8 april 2018

7 - 0
Ferdy Poelman ("14)
1-0
Henk Bakker ("16)
2-0
Ferdy Poelman ("29)
3-0
Hendrik Gustin ("39)
4-0
Henk Bakker ("55)
5-0
Henk Bakker ("80)
6-0
Bernando Veenvliet ("82)
7-0
Overige wedstrijden
1 - 4
1 - 2
2 - 2
0 - 2
2 - 1
1 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand