Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 17 september 2017 20:50

WKE inspiratieloos naar 2-1 winst

De laatste bekerwedstrijd in de poule ging vanmiddag tegen EEC uit Ees. Dat WKE zou winnen dat verwachtte iedereen, maar met hoeveel. Dat gevoel leefde misschien ook wel bij de spelers. Men begon nog wel goed, en er kwamen kansen voor Ferdy Poelman in de 5e en in de 8ste minuut. Maar steeds was daar de uitstekende doelman Jasper Lubbers om een voorsprong voor WKE te verhinderen. Zelfs een strafschop in de 14e minuut was niet aan WKE besteed. Henk Bakker knalde de bal snoeihard op de paal.

Daarna raakte de scheids geblesseerd en werd er gezocht naar een vervanger. En deze vervanger was Harm Bakker, de voorzitter van WKE. Saillant detail, de grensrechter van EEC was de voorzitter van EEC. Na een hinderlijke onderbreking van 15 minuten werd de wedstrijd hervat. In de 26ste minuut scoorde Henk Bakker de 0-1 voor WKE, wat tevens de ruststand was.

In de rust wisselde trainer Berend Oosting Henk Bakker, Ferdy Poelman en Sander Meertens. Voor hen in de plaats kwamen Ronald Oosting, Hendrik Gustin en Hicham Amraoui. Aan het spelbeeld veranderde weinig, een sterker WKE en een op de counter loerende EEC. In de 62ste minuut werd het 0-2. Hendrik Gustin ging alleen op de doelman af, maakte een schietende beweging en zette daarmee de doelman op het verkeerde been en scoorde beheerst.

In de 88ste minuut redde Mark Wanders de eer voor EEC en bepaalde de eindstand op 1-2 voor WKE. Hierdoor is WKE winnaar in de poule geworden. Volgende week de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Titan.

17 september 2017

1 - 2
0-1
Henk Bakker ("26)
0-2
Hendrik Gustin ("62)
Mark Wanders ("88)
1-2
Bekijk: programma, uitslagen en stand