Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 13 oktober 2019 18:02

WKE loopt eerste nederlaag op

WKE heeft na een gelijk spel en 2 overwinningen vanmiddag haar eerste nederlaag geleden van deze competitie. Germanicus was duidelijk te sterk voor de oranjehemden. De veldverdeling, het vrij lopen en de passing van de Coevordenaren bezorgde WKE veel kopzorgen en men kreeg met name (weer) voor de rust hier geen vat op. Toch duurde het nog tot de 29ste minuut alvorens Germanicus dit overwicht in cijfers kon uitdrukken. Een afgeslagen bal kwam op links bij Kain Hoogeveen terecht en die schoot ineens via de buitenste paal naar de binnenste paal de bal binnen. Een schitterende goal. Dat was tevens de ruststand.

Een ongewijzigd WKE begon de 2e helft zoals ze dat steeds doen toch weer wat fanatieker dan voor de rust. In de 58ste minuut kwam Lorenzo Hindriks in scoringspositie, maar zijn bal werd geblokt door de verdediging van Germanicus. De bal kwam voor de voeten van Hendrik Gustin, die ging alleen op de doelman af, die redde eerst nog, maar in 2e instantie scoorde Hendrik Gustin de 1-1.

De vreugde was echter maar van korte duur, want 9 minuten later zette Stan Ypenburg de goed keepende Wim Kok op het verkeerde been en bracht Germanicus weer op voorsprong.

WKE zette met uiteindelijk 3 verse krachten, Mohamud Abdikarim, Ronald Oosting en in de slotfase Bernando Veenvloet aan voor een slotoffensief. Met name Mohamud Abdikarim zorgde voor dreiging. Echter de kleine kansjes die ontstonden werden niet verzilverd en zo bleef het uiteindelijk 1-2 voor Germanicus.

13 oktober 2019

1 - 2
0-1
Kain Hoogeveen ("29)
Hendrik Gustin ("58)
1-1
1-2
Stan Ypenburg ("67)
Overige wedstrijden
0 - 2
1 - 1
3 - 3
6 - 4
3 - 2
6 - 0
Bekijk: programma, uitslagen en stand